Kuten hyvin tiedetään, ei Barcelonan ja PSG:n välisissä neuvotteluissa lopulta päästy sopuun, ja Neymar jäi edelleen PSG:n palkkalistoille. Brassitähti on tiettävästi päätökseen erittäin pettynyt.

Seuraavaksi neuvottelupöytä vaihtuu kuitenkin oikeustaloon. Barcelona ja Neymar tapaavat raastuvassa 27. syyskuuta aamukymmeneltä. Pöydällä on vanha kiista Neymarin viimeisimmän Barcelona-sopimuksen allekirjoituspalkkiosta, jota Barcelona kieltäytyi maksamasta brasilialaisen siirryttyä PSG:hen.

Yleisesti oletettiin, että mikäli Neymar olisi Barcelonaan tässä siirtoikkunassa palannut, olisi vanha oikeuskiista vedetty pois pöydältä ja asia katsottu loppuun käsitellyksi. Koska näin ei käynyt, kutsuu osapuolia barcelonalainen tuomioistuin.

Vaatimuksia esittävät molemmat osapuolet. Barcelona vaatii Neymarilta 75 miljoonaa euroa sopimuksen noudattamatta jättämisestä. Neymar puolestaan penää 26 miljoonaa euroa, sekä kymmenen prosentin korkoa päälle.

Kyseistä oikeusistuntoa on yritetty järjestää aiemmin jo kaksi kertaa. Ensimmäinen päivämäärä oli 31. tammikuuta ja toinen 21. maaliskuuta, mutta molemmilla kerroilla oikeudenkäynti peruttiin. Jälkimmäinen peruutus johtui siitä, etteivät Neymarin asianajajat halunneet toimittaa oikeudelle miehen sopimusta PSG:n kanssa.

[readmore from=Neymar]

Todistajaksi oikeuteen on kutsuttu myös PSG-pomo Nasser Al-Khelaifi. Hän ei ole kuitenkaan suhtautunut positiivisesti oikeuteen saapumiseen.

Kun Neymar teki Barcelonan kanssa jatkosopimuksen keväällä 2017, kirjattiin kontrahtiin 40 miljoonan euron allekirjoituspalkkio. Neymar sai summasta heti 14 miljoonaa euroa, mutta Barca kieltäytyi maksamasta loppuja 26 miljoonaa pelaajan lähdettyä Pariisiin massiivisessa 222 miljoonan euron kaupassa.

Lähde: AS