Kesän siirtoikkuna tuli ja meni. Ja niinhän siinä kävi, että brassitähti Neymar ei ankarista ja kiihkeistä spekulaatioista huolimatta siirtynyt minnekään, vaan jatkaa uraansa PSG:ssä. Barcelonaan mielinyt Neymar on ymmärrettävästi ratkaisusta äärimmäisen pettynyt.

Aina on kuitenkin ensi kesä. Mikäli 27-vuotias taituri suostuu kärvistelemään Pariisissa vielä tammikuun siirtoikkunankin yli, helpottavat FIFA:n säännöt Neymarin mahdollista PSG:stä lähtöä tulevana kesänä.

Neymarin sopimuksessa ei ole ulostopykälää, mutta kattojärjestön säännöstöt sanelevat, että hän voisi lähteä seurasta, jos jokin seura maksaa miehestä noin 170 miljoonan euron korvauksen. Tiettävästi Barcelonan tarjous liikkui tänä kesänäkin samassa suuruusluokassa, mutta se ei PSG:lle riittänyt.

[readmore from=Neymar]

Sääntö hyödyttää pelaajia, jotka ovat pelanneet samassa seurassa vähintään kolme kautta, eivätkä ole solmineet jatkosopimusta alkuperäisen sopimuksen jälkeen. FIFA kuvailee sääntöä ”suoja-ajaksi”. Sen päätyttyä pelaajalla on oikeus jättää seura kattojärjestön määrittelemää korvausta vastaan.

Tuo korvaussumma lasketaan pelaajasta aikanaan maksetusta siirtokorvauksista, joitain muita muuttujia huomioon ottaen. Mundo Deportivon mukaan Neymarin agentit ovat jo konsultoineet FIFA:a, ja tiettävät, että ”vapaus koittaa” ensi kesänä 170 miljoonan euron korvauksella.

Jos Neymarin mieli ei kauden aikana muutu, vaikuttaa Pariisista lähtö ensi kesänä siis enemmän kuin todennäköiseltä.