27-vuotias brassitaituri Neymar haluaa mediatietojen mukaan palata takaisin ”kotiin” Barcelonaan, mutta helpolla ei Barca siirtoa maaliin vie. Varsinkin, jos kilpakosinnassa on mukana myös arkkivihollinen Real Madrid.

Realin puheenjohtaja Florentino Pérezin tiedetään olleen jo vuosikausien ajan Neymarin suuri ihailija, ja myös Real tavoitteli taannoin vuonna 2013 tosissaan brasilialaista riveihinsä. Neymar kävi silloin jopa Realin lääkärintarkastuksessa.

Nyt vanha suola janottaa Péreziä tiettävästi jo siinä määrin, että Real Madrid on jo tehnyt PSG:lle Neymarista massiivisen tarjouksen. Tällaista kertoilee torstain lehdessään Mundo Deportivo.

MD:n saamien tietojen mukaan Real Madrid tarjoaa PSG:lle Neymarista 130 miljoonaa euroa sekä yhtä pelaajaansa. Tämä pelaaja voisi olla joko Gareth Bale tai James Rodríguez.

Vaikka valmentaja Zinedine Zidane haluaisikin ensisijaisesti vahvistaa joukkueen keskikenttää – esimerkiksi Paul Pogballa – on Pérezin mielestä Neymar strategisesti parempi värväys. Tällä ei tarkoiteta vain urheilullista puolta, vaan myös markkinointia ja paitamyyntiä. Vaikka Eden Hazard täyttääkin galacticon tunnusmerkistön, tarvitaan Pérezin mielestä riveihin pelaaja, joka voisi ”täyttää Santiago Bernabéun vaikka yksin”.

PSG saattaisi olla myönteisempi myymään Neymarin Real Madridiin kuin Barcelonaan, jonka kanssa välit ovat lievästi sanottuna viileät. Neymarin uskotaan kuitenkin haluavan siirtyä ennen muuta Barcelonaan.

Barcan puolesta Neymar-kisassa puhuisi pelaajan oman tahdon lisäksi se, että sen tarjoamat pelaajat – Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic tai Samuel Umtiti – voisivat olla PSG:n kannalta Balea tai Jamesia kiinnostavampia. Toisaalta taas Real Madrid voisi tarjota Neymarille Barcelonaa parempaa palkkaa – Mundo Deportivon mukaan 30 miljoonaa euroa. Pariisissa Neymar nettoaa 36 miljoonaa euroa vuodessa.

[readmore from=Neymar]

Mikäli Neymarin siirto Real Madridiin toteutuisi, voisi operaatiosta tulla koko jalkapallohistorian arvokkain. Kun kaikki siirron ja sopimuksen kulut lasketaan yhteen, voisi diili maksaa Real Madridille yli 500 miljoonaa euroa.

Transfermarkt arvioi Balen markkina-arvoksi 60 miljoonaa euroa ja Jamesin 50 miljoonaa euroa. Näin siirtokorvauksen yhteisarvo olisi rahassa mitattuna 180-190 miljoonaa euroa.

Jos Neymarin nettopalkka olisi 30 miljoonaa euroa, merkitsisi se bruttona noin 60 miljoonan euron vuosikuluja. Mikäli sopimus olisi viisivuotinen – kuten suunnilleen samanikäiselle Eden Hazardille annettiin – muodostuisi Neymarista Real Madridin palkkabudjettiin siis 300 miljoonan euron kokonaiskulut. Kun mukaan lasketaan vielä bonuspalkkiot sekä agenttien palkkiot, nousisi siirron kokonaisarvo näin ollen helposti yli puolen miljardin euron.