Lähde: Lionel Messi pyytänyt Barcalta Neymarin hankintaa – Antoine Griezmann yritetään ujuttaa PSG:hen

© Kuva: Getty Images

Brassitähti Neymar on jälleen kerran, ties monentenako kesänä peräkkäin, siirtohuhujen kuuma nimi. Ilmassa on sellaisia merkkejä, että PSG voisi olla valmis taiturista luopumaan, ja vanhat juorut Barcelonaan paluusta nostavat päätään.

Huhumyllyä kiihdyttää nyt El Mundo, joka kertoo Barcelonan johtotähden Lionel Messin pyytäneen seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeulta Neymarin hankintaa. Messi, Luis Suárez ja Neymar muodostivat usean kauden ajan Barcelonassa huipputehokkaan trion, ja pelaajat tulivat hyvin toimeen myös kentän ulkopuolella. Kolmikko keskustelee edelleen tiiviisti muun muassa omassa WhatsApp-ryhmässään.

PSG maksoi Barcelonalle Neymarista 222 miljoonaa euroa kesällä 2017. Nyt Barcelonassa tutkitaan Mundon mukaan, miten brasilialainen saataisiin takaisin Camp Noulle. Yhtenä vaihtoehtona pidetään Antoine Griezmannin lisäämistä osaksi siirtopakettia. Atlético Madridin jättävä ranskalaiskärki olisi tarkoitus ujuttaa ”vaihdossa” Paris Saint-Germainiin.

Useiden medialähteiden mukaan Barcelona ja Griezmann sopivat siirrosta kulissien takana jo maaliskussa. Griezmann ja Barcelona sopivat, että ranskalainen siirtyisi Kataloniaan heinäkuun alussa, kun hänen sopimuksensa ulosostoklausuuli putoaa 200 miljoonasta 120 miljoonaan. Samalla sovittiin Griezmannin palkasta, joka laskisi kaudella 2018-2019 Atléticossa nostetusta korvauksesta.

Barcelonan seurajohto tiedostaa, ettei pukukopin ydinporukka innostunut Griezmannin mahdollisesta saapumisesta. Paljon mieluummin kuin itsetietoisen ranskalaisen, Barcelonan pelaajat haluaisivat takaisin Neymarin, joka pelasi Barcelonassa neljä kautta.

Nyt pitäisi vain saada Griezmann muuttamaan vielä kerran mieltään ja ylipuhua tämä siirtymään Barcelonan sijasta Pariisiin. Palkkaa hyökkääjä saisi oletettavasti Pariisissa enemmän kuin Barcelonassa.

Helppoa operaation toteuttaminen ei olisi muiltakaan osin. Sen lisäksi, että Barcelonan pitäisi saada Griezmann luopumaan osapuolten keskinäisestä sopimuksesta ja sijoittaa ulosostohinta 120 miljoonaa euroa Neymarin hankintaan, pitäisi sen myös suostutella Neymar laskemaan palkkaansa. PSG:ssä Neymar ansaitsee muhkeaa 36,8 miljoonan euron palkkaa.

Lisäksi Barcelona edellyttää, että Neymar unohtaisi vaatimuksensa siitä, että Barcelona maksaisi tälle toisen osan taannoin sovitusta jatkosopimuksen allekirjoituspalkkiosta. Puhutaan noin 30 miljoonasta eurosta.