Neymar Real Madridiin” on kaikkea muuta kuin tuore huhu. Real-pomo Florentino Pérez tiedetään brassitaiturin ihailijaksi jo vuosien takaa, ja aina aika ajoin Neymarin nimi on yhdistetty lehdistössä Santiago Bernabéulle. Niin nytkin.

Real Madridin kausi oli sen verran paha pannukakku, että kannattajat ja perinteet vaativat galacticoa. Eden Hazard taitaa jo sellaisen määritelmän täyttää, mutta Le Parisien ja AS uskovat edelleen Pérezin himoitsevan vieläkin isompaa kalaa: nimittäin PSG-tähti Neymaria.

Lehdistö on antanut usein ymmärtää, ettei Neymar ole tyytyväinen oloonsa Pariisissa. Hänen piti jalostua PSG:ssä Ballon d’Or -voittajaksi Lionel Messin varjosta pois päästyään, mutta onkin käynyt täysin päinvastoin. Vaikka PSG surffaileekin vuodesta toiseen Ligue 1:n mestariksi, ovat toistuvat putoamiset Mestarien liigan pudotuspelien alkukierroksilla himmentäneet Neymarin sädekehää. Olkoonkin, että brasilialainen on seurannut kahtena vuonna peräkkäin ratkaisevia otteluita loukkaantumisten takia sivusta.

Ongelma on, että PSG-pomo Nasser Al Khelaifi ei ole lainkaan innostunut supertähteään myymään. AS kuitenkin uskoo, että Neymarkin on kaupan, jos hinta on kohdallaan, ja Pariisiin saapuu toinen kovan luokan supertähti.

Tällainen supertähti voisi olla tiistaina Atlético Madridista lähtönsä varmistanut Antoine Griezmann. Ranskalaishyökkääjän on uskottu lähtevän Barcelonaan, mutta lehtitietojen mukaan myös PSG on tosissaan Griezmannin kintereillä. Ligue 1 -jätti on myös valmis tarjoamaan Griezmannille Barcelonaa parempaa palkkaa.

Kun samaan aikaan kerrotaan myös, että PSG on aloittamassa jatkosopimusneuvotteluja Kylian Mbappén kanssa, olisi yhtälö lähes täydellinen. PSG:n kannattajat ovat aika ajoin turhautuneet ja tuohtuneet Neymariin, mutta jos kärjessä viilettäisikin ranskalaisen jalkapalloilun kaksi suurinta tähteä, olisi fanien kiitollisuus epäilemättä taattu.

AS on mennyt matemaattisissa laskelmissaan vielä pidemmälle. Griezmann maksaisi heinäkuun alun jälkeen 120 miljonaa euroa, se on selvä. Tiistaina kuitenkin uutisoitiin, että PSG yrittää Real Madridista jopa triplakaappausta. Gareth Bale, Toni Kroos ja Isco maksaisivat pariisilaisille 210 euroa, joten näin PSG tulisi sijoittaneeksi neljän tähtipelaajan siirtokorvauksiin muhkeat 330 miljoonaa.

Jotta kassa pysyisi tasapainossa megahankintojen jälkeen – eikä Financial Fair Playn kanssa tulisi uusia ongelmia – pitäisi joku pelaaja myydä, ja mielellään kalliilla. Tässä kuvaan astuu Neymar. Tiettävästi 330 miljoonaa euroa on juuri se summa, jota PSG Real Madridilta brasilialaiselta pyytää, joten tasapaino olisi saavutettu kuin taikatemppuna.

[readmore from=Neymar]

Vaikka Neymarin hankinnan kokonaiskulut nousisivatkin lähelle 400 miljoonaa euroa, Real Madridissa uskotaan, että pelaaja maksaisi nopeasti itsensä takaisin korkean markkinointiarvonsa ansiosta.

Neymarin hankinta kuitenkin romuttaisi totaalisesti Real Madridin nykyisen, verrattain maltillisen palkkahierarkian. Neymar tienaa PSG:ssä nettopalkkana 37 miljoonaa euroa vuodessa, kun Realin nykyinen palkkakuningas on 14,5 miljoonaa euroa ansaitseva Gareth Bale. Myöskään Zinedine Zidanen ei uskota olevan varauksettoman innostunut Neymarin värväämisestä.