Voisiko Neymar palata Barcelonaan?

Siitä ei ole kuin reilu vuosi, kun Neymar lähti suuren kohun saattelemana PSG:hen. Pariisilaisseura maksoi hyökkääjästä ylivoimaisen maailmanennätyssumman, 222 miljoonaa euroa.

Neymar suututti lähdöllään Barcelona-johdon, joka kieltäytyi maksamasta 26 miljoonan euron lojaaliusbonuksia. Tämä kiista odottaa oikeuskäsittelyä.

Sittemmin kovimmat huutelut ovat laimenneet. Tilanne on jopa kääntynyt päälaelleen. Neymarin uutisoitiin jo viime kauden aikana tulleen toisiin aatoksiin PSG:ssä. Eilen huhumylly pyöräytettiin taas oikein kunnolla käyntiin, kun Mundo Deportivo kertoi että Neymar olisi viestitellyt useiden kuukausien ajan vanhojen joukkuekavereidensa ja Barcelona-johdon kanssa. Viesti oli selvä: Neymar haluaa palata (lue lisää).

Cadena SER löi lisää vettä myllyyn raportoimalla Neymarin ja PSG:n välisestä sopimuksesta, joka mahdollistaisi lähdön seurasta ensi kesänä 220 miljoonan euron korvausta vastaan (lue lisää).

MD:n mukaan merkittävä muutos on tapahtunut siinä, että nyt myös Barcelona-johto suhtautuu periaatetasolla siirtoon ihan eri tavalla kuin vielä vähän aikaa sitten. Sotakirves on haudattu, ja Barcelona-johto olisi tiettyjen ehtojen täyttyessä valmis ottamaan hyökkääjän takaisin (lue lisää).

[readmore from=Neymar]

Nyt katalonialainen radiokanava RAC1 tarjoaa pientä lisätietoa Neymar-saagaan. RAC1:n tietojen mukaan Barcelonassa on nimittäin jo reagoitu eilisiin uutisiin. Radiokanava kertoo, että puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu olisi ottanut yhteyttä Barcelonan johtaviin pelaajiin ja kysellyt heiltä mielipidettä Neymarin hypoteettiseen paluuseen.

Voitaneen arvioida, että Barcelonan johtavia pelaajia ovat ainakin Lionel Messi, Gerard Piqué ja Sergio Busquets, ehkä myös Luis Suárez. Tiettävästi ainakin Messin, Suárezin ja Piquén kanssa Neymarilla on lämpimät välit.