Kun Real Madrid hankki Keylor Navasin kesällä 2014 noin kymmenen miljoonan euron siirrolla Levantesta, tuskin kukaan olisi uskonut, että hän tulisi lopulta nousemaan Los Blancosin selväksi ykkösmaalivahdiksi ja johdottamaan joukkueen muun muassa kolmeen perättäiseen Mestarien liigan voittoon.

Lähes koko Navasin ykkösmaalivahtikauden ajan joukkueeseen huhuttiin uutta maalivahtia. Useita kertoja Costa Rican maajoukkuetorjujan kohtaloa pudota penkille pidettiin jo täysin varmana asiana, mutta kerta toisensa jälkeen hän onnistui vakuuttamaan kaikki ja säilyttämään asemansa tolppien välissä.

Viime kesänä kuitenkin tapahtui se, mistä oltiin huhuttu jo niin pitkään. Real Madrid osti nimekkäämmän ja nuoremman maalivahdin, Thibaut Courtois’n. Heti siirron jälkeen heräsi kysymys, kuinka Real Madrid tulee peluuttamaan maalivahtejaan.

Aluksi vaikutti siltä, että kaksikko tulee jakamaan vastuuta tasaisesti. Courtois aloitti ensimmäiset La Liga -pelit penkiltä, jonka jälkeen hänen vastuulleen tuli sarjaotteluiden pelaaminen. Navas puolestaan torjui Mestarien liigassa ja Copa del Reyssä. Tällä viikolla tapahtui kuitenkin se, mitä Navas on jo vuosia viivyttänyt huippuotteillaan: hänestä tuli kakkosmaalivahti.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata perjantaista sunnuntaihin La Liga -kierroksen kaikki 10 ottelua maksutta. Lue lisää täältä.

Asia tuli ilmi keskiviikkona, kun Navas ei saanut enää aiempaan tapaan torjua Mestarien liigan ottelua. Tätä hetkeä voidaan ainakin toistaiseksi pitää costaricalaisen aikakauden päättymisenä, sillä jatkossa hän tulee enää torjumaan cupin ottelut – kuten kakkosmaalivahdit usein.

Madridilaislehti Marcan mukaan keskiviikon penkitys oli Navasille valtavan kova paikka. Hänen kerrotaan luhistuneen maahan, kun valmentaja Santiago Solari paljasti avauskokoonpanon. Luhistuminen ei ihmetytä ollenkaan, sillä sitä edelsi niin monen vuoden taistelu, josta hän oli kerta toisensa jälkeen selvinnyt voittajana. Nyt kuitenkin koitti se hetki, jota Navas on onnistunut kuin ihmeen kaupalla viivästyttämään pitkään.

Marcan mukaan Navas ei kuitenkaan ole vielä luovuttanut. Vaikka hänen statuksensa onkin tällä hetkellä ensimmäistä kertaa vuosiin kakkosmaalivahti, aikoo hän vielä taistella paikastaan – kuten jo niin pitkään tähänkin asti.