Real Madrid pelasi eilen jännittävän 2-2-tasapelin PSG:n kanssa Mestarien Liigan lohkovaiheessa. Ottelussa näkyi, että Zinedine Zidanen joukkue alkaa löytämään omaa pelitapaansa ja saamaan kirkkaimmat tähdet kovaan kuntoon.

Lupauksia herättävä esitys synkkeni toisella jaksolla. Hienon pelin pelannut Eden Hazard kannettiin toisella jaksolla kentältä loukkaantuneena pois. Hazardin nilkka vääntyi, eikä sairasloman pituudesta ole vielä tietoa.

Hazardin loukkaantuminen on kova isku, vaikka kauden alku onkin ollut belgialaiselle vaikea.

Zinedine Zidane on luonut Real Madridille hyvin mielenkiintoisen toispuoleisen 4-4-2-timanttimuodon. Peli on alkanut löytää uomiaan. Eden Hazardin ominaisuudet ovat Zidanen sapluunassa tärkeässä roolissa. Hazardin loukkaantuminen lyö kiilaa Real Madridin pelin nousujohteisuudelle.

Zidanen ajatuksen keskiössä on timanttimuotoinen keskikenttä. Sen pohjalla Casemiro jakaa palloa vasempaan alataskuun levittävälle Toni Kroosille. Kroosin yläpuolella on neljä pelaajaa – Marcelo, Karim Benzema, Isco ja Eden Hazard.

Marcelo nousee vasemman laitapuolustajan tontilta ylöspäin, Isco etsii tiloja yksinäisenä kymppinä linjojen välistä ja kärkipari Benzema-Hazard täyttää kenttää toispuoleisesti. Heistä toinen, usein Hazard, hakeutuu vasemmalle laidalle uhkaamaan ohituksilla. Toinen pysyy keskellä valmiina hyökkäämään rangaistusalueelle. Ajoittain Benzema on se, joka leikkaa vasemmalle Hazardin jäädessä keskelle.

Oikealla puolella on timantin oikea reuna pitämässä tasapainoa ja oikea laitapuolustaja valmiina nousemaan painottomalla puolella. Juju on siinä, että vastustajan on pakko pakkautua Realin vasemmalle tukkimaan taitureiden etenemistä ja numeraalista vyöryä, mikä jättää toiselle puolelle tilaa. Näitä tiloja löytävät Kroos sekä Hazard laidanvaihdoillaan.

Vasemmalta laidalta oikealle laidalle lähteneestä puolenvaihdosta tuli eilen Real Madridin ensimmäinen maali.

Peräti 44 prosenttisesti vasemmalta laidalta edennyt Real Madrid elää Iscon, Hazardin ja Benzeman järkevästä liikkumisesta. PSG yritti viedä eilen selvästi pelin omassa pallonhallinnassaan toiselle puolelle, eli omalle vasemmalleen, mutta silti Real Madrid löysi oman vasemman puolensa.

Zidanen pelimalli on kohtalaisen samanlainen, kuin hänen edellisen Real Madrid-pestinsä aikana. Silloin Hazardin roolia pelasi Cristiano Ronaldo. Se pesti oli menestyksekäs. Samaan on aineksia nytkin, kun homma on alkanut pelittämään.

Ilman Hazardia voittaminen on tosin vaikeaa. Se näkyi PSG-ottelussa Hazardin loukkaannuttua. Hurmoksellinen vasemman laidan karuselli vaihtui epämääräiseen syöttelyyn ja PSG nousi ansaitusti tasoihin.