Real Sociedad isännöi lauantai-iltana Atléticoa Anoetalla La Ligan neljännellä kierroksella.

Kyseessä on erityinen ottelu Miguel Ángel Moyálle. 35-vuotias maalivahti edusti Atléticoa vajaan neljän vuoden ajan. Moyá siirtyi Atléticosta Real Sociedadiin helmikuussa 2018 ja on parhaillaan baskiseuran ykkösvahti.

AS haastatteli Moyáa ennen lauantaista ottelua. Moyá kertoi haastattelussa muun muassa siirrostaan Real Sociedadiin ja kehui Jan Oblakia.

Moyá siirtyi Real Sociedadiin siirtoikkunan ulkopuolella. Siirtoikkuna oli sulkeutunut kuukautta aiemmin, mutta Real Sociedad sai hankkia yhden pelaajan helmikuun loppuun mennessä, sillä avaintoppari Iñigo Martínezin ulosostopykälä maksettiin tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

– Atlético piti yllätysjuhlat seurapresidentti Enrique Cerezolle Metropolitanolle ja olimme kaikki valmiita syömään, mutta toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín oli myöhässä ja odotimme häntä. Lopulta hän saapui ja istui pöytääni kertoakseen uutiset. Gil Marín sanoi Real Sociedadin seurapresidentin soittaneen hänelle minun vuoksi, Moyá muistelee.

– Siirtoikkuna oli jo sulkeutunut ja oletin Gil Marínin puhuvan ensi kaudesta, mutta sain selville, että minun piti tehdä päätös sen illan aikana. Se oli viimeinen päivä, kun Real Sociedad sai hankkia pelaajia ja tein päätöksen välittömästi.

Moyá kohtaa lauantaina Oblakin. Kaksikko vietti useamman vuoden yhdessä Atléticossa. Harva muistaa, että Moyá oli Atléticon ykkösvahti ensimmäisellä kaudellaan ja Oblak nappasi paikan itselleen vasta maaliskuussa, kun Moyá loukkaantui Leverkusen-ottelussa.

– Saavuimme Atléticoon samaan aikaan. Oblak oli loukkaantuneena harjoituskaudella ja pääsin siten avaukseen. Myöhemmin sain avauksen paikan Supercopassa, jonka voitimme ja pelasin silloin hyvin. Vaikka olin ykkösvahti, huomasin harjoituksissa Oblakin olevan uskomattomalla tasolla. Hänellä on aivan uskomattomat ominaisuudet.

– Hänen kyvyt torjua, pysäyttää läpiajoja ja käyttää nopeita refleksejään on eri tasolla muihin verrattuna. Oblak saattaa näyttää ulkopuolella katsottuna kylmältä ihmiseltä, mutta todellisuudessa hän on loistava ja hauska jätkä. Odotan innolla hänen tapaamistaan.