José Mourinhon muistiinpanot Barcelona-pelaajista vuotivat julkisuuteen – näin Mourinho kuvaili Messiä, Ronaldinhoa, Iniestaa ja Puyolia

© Kuva: Getty Images

José Mourinhon muistiinpanot Barcelonan pelaajista ovat vuotaneet julkisuuteen.

Muistiinpanot ovat kaudelta 2005-06, jolloin Mourinhon luotsaama Chelsea pelasi Barcelonaa vastaan Mestarien liigassa. Tuolloin Barcelonan joukkueessa pelasivat muun muassa Ronaldinho, Carles Puyol, Andrés Iniesta ja Lionel Messi, joka oli vasta edellisenä kesänä nostettu edustusjoukkueeseen.

Ronaldinhosta ja Puyolista Mourinho ei ollut järin vakuuttunut.

– Todella heikko negatiivisissa tilanteenvaihdoissa (eli pallonmenetyksen hetkellä) ja puolustustyöskentelyssä – hyödynnä. Huijaa jatkuvasti – menee helposti nurin, Mourinho arvioi Ronaldinhoa.

Puyolista muistiinpanoissa luki näin:

– Aggressiivinen mutta hyvin tunteikas. Raivoaa tuomareille, kun häntä rikotaan ja menee ihan sekaisin provosoinnista.

– Aggressiivinen puolustaja, ennakoi tilanteita kehonsa avulla. Heikko sijoittumaan (seuraa hyökkääjää keskikentälle) ja johtaa puolustusta huonosti (haluaa tehdä paitsioansan silloin kun se ei ole mahdollista).

Messistä Mourinho osasi jo tuohon aikaa povata vaarallista vastustajaa.

– Laatu + nopeus, mutta hyvin vahvasti vasemman jalkansa varassa. Sijoittuu ihan samalla tavalla kuin Ronaldinho. Leikkaa sisään linjojen väliin ja tekee diagonaalisia liikkeitä. Uskomaton 1vs. 1.

Iniestalle irtosi Messin tavoin kehuja.

– Aloittaa aina vaihdossa. Todella dynaaminen pelaaja. Operoi laajalla alueella. Liikkuu ja toteuttaa asioita nopeasti. Ovela pelaaja.

Barcelona voitti otteluparin lopulta yhteismaalein 3-2 ja eteni aina mestaruuteen saakka. Finaalissa kaatui Arsenal lukemin 2-1.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää