Espanjan ensi vuoden EM-turnaukseen luotsannut, mutta marraskuussa kovalla kohulla väistyä saanut Robert Moreno on löytänyt uuden työpaikan Ranskan pääsarjasta. Morenosta tulee Monacon uusi päävalmentaja.

Morenon tieltä sai väistyä Leonardo Jardim, jonka potkuista Monaco tiedotti lauantai-iltana. Kyseessä on hyvin erikoinen saaga, sillä potkut ovat Jardimille jo toiset Monacosta reilun vuoden sisällä. Hän valmensi Monacoa kesäkuusta 2014 lokakuuhun 2018, vain palatakseen ruotuun tammikuussa 2019. Välissä Monacoa luotsasi pelaajalegenda Thierry Henry.

Morenon sopimus ulottuu kesään 2022. Hänet esitellään medialle sunnuntaina, ja jo maanantaina Moreno vetää ensimmäiset harjoitukset Monacossa. Ensimmäinen peli on edessä 4. tammikuuta, Ranskan cupissa Reimsiä vastaan. Ensimmäisessä sarjapelissä vastaan asettuu PSG.

[readmore from=Moreno-Robert]

Moreno vie tiettävästi mukanaan espanjalaisen taustatiimin. Monaco on parhaillaan Ligue 1:ssa sijalla seitsemän, viiden pisteen päässä paikasta Mestarien liigan karsintoihin oikeuttavasta kolmossijasta.

42-vuotiaalle Morenolle kyseessä on ensimmäinen päävalmentajapesti seurajoukkueessa ja ylipäätään ensimmäinen työtehtävä Espanjan ulkopuolella. Hän on toiminut Luis Enriquen apulaisvalmentajana Barcelonassa, Celta Vigossa, AS Romassa ja Espanjan maajoukkueessa, mutta kaksikon riitaannuttua ei Morenolle enää töitä ”Luchon” taustaryhmästä löytynyt.

Juttua päivitetty 28.12. kello 23.20 Monacon vahvistettua uutiset.