Robert Moreno nousi tänä vuonna Espanjan A-maajoukkueen päävalmentajaksi yllättäen, kun Luis Enrique jätti pestinsä vakavien perhesyiden vuoksi. Vaikka 42-vuotiaalla Morenolla ei aiempaa päävalmentajakokemusta huipputasolta ollutkaan, on hän johdattanut Espanjan lohkovoittoon tappioitta. Kun lehdistö kysyi Morenolta arvosanaa hänen tekemästään työstä, ei valmentaja kainostellut.

– Annan kympin itselleni ja joukkueelleni. Kun antaa itsestään kaikkensa ja näkee pelaajien tekevän samoin, en voi muuta kuin yrittää näyttää erinomaiselta. Äitini sanoo niin, kun katsoo minua televisiosta, ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. Tunnen, että voin luottaa pelaajiini, mutta heidän pitäisi sanoa se, Moreno totesi lehdistölle AS:n mukaan.

Morenon jatkosopimuksen kanssa ei ole vielä kiirehditty, mutta se ei miestä haittaa – ainakaan julkisesti.

– Olen ammattissa, jota käsitellään koko ajan mediassa. Minä keskityn Romania-otteluun ja voin hallita vain peliä ja pelaajiani, en mitään muuta. Minua kiinnostaa voittaa pelejä, koska haluan toimia maajoukkuevalmentajana niin monta vuotta kuin voin.

Mahdollisuuksiin itse EM-kisoissa Moreno haluaa suhtautua maltillisesti.

[readmore from=Moreno-Robert]

– Luulen, että lukeudumme EM-kisojen mestarisuosikkeihin, koska meillä on mahtavia pelaajia. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja lyhyessä turnauksessa voi tapahtua mitä tahansa, Moreno muistuttaa.

– Luulen, että Espanja voi voittaa kenet tahansa, mutta voimme myös hävitä kelle tahansa. On tärkeää pysyä nöyrinä, sillä maajoukkueelle on vahingoksi ajatella pakkovoittoja. Meidän täytyy muistaa, ettemme ole mestareita, jos voitamme Maltan 7-0, mutta ei meidän tarvitse myöskään vähätellä itseämme.

Espanja kohtaa EM-karsintojen päätösottelussaan maanantai-iltana Wanda Metropolitanolla Romanian. Ottelu alkaa kello 21.45.