Espanjan maajoukkueen viime päivät ovat olleet erittäin värikkäitä. Maanantaina joukkue murskasi Romanian 5-0 ja sinetöi paikkansa EM-lohkoarvontojen ykköskorissa. Joukkueen kisoihin vienyt Robert Moreno ei kuitenkaan ilmestynyt pelin jälkeiseen lehdistötilaisuuteen.

Syy Morenon kainosteluun oli siinä, että Espanjan jalkapalloliitto päätti antaa maaliskuussa tehtävänsä jättäneelle Luis Enriquelle pestinsä takaisin. Luis Enrique jäi sivuun, koska hänen tyttärensä Xana oli vakavasti sairas ja menehtyikin elokuussa luusyöpään.

Moni saattoi odottaa Morenon jatkavan joukkueen kakkosvalmentajana, mutta toisin kävi. Morenon ja Luis Enriquen välillä oli ilmeisesti liian suuria näkemyseroja, tai välit olivat jostain muusta syystä viilenneet. Cadena Cope arveli Luis Enriquen tuohtuneen pitkäaikaiselle työparilleen ja hyvälle ystävälleen tämän empatian ja tuen puutteesta vaikeina aikoina.

Tänään Robert Morenolta kysyttiin median edessä, mistä välirikko Luis Enriquen kanssa johtui, ja miksei uusvanha päävalmentaja halunnut häntä enää tiimiinsä. Moreno oli vastauksissaan salamyhkäinen.

– En tiedä, kysykää häneltä, Moreno vastasi Marcan mukaan.

– Luulen, että on molempien osapuolten kannalta parasta, jos asia pysyy meidän välillämme. Jos toinen osapuoli haluaa puhua, niin tehköön niin.

[readmore from=Espanja]

– Minulla ei ole mitään sanottavaa, koska en usko kenenkään hyötyvän siitä. En varsinkaan minun. Suokaa anteeksi, jos ajattelen tällaisella hetkellä itseäni.

Moreno kertoi tuntojaan myös keskiviikkoiltana julkaisemassaan tiedotteessa. Luis Enrique esitellään virallisesti Espanjan valmentajana ensi viikon keskiviikkona. Hän astunee tuolloin myös ensi kertaa median eteen vetäytymisensä ja uudelleenpalkkauksensa jälkeen. Luis Enriquen uskotaan olevan paikalla myös ensi viikon lauantaina suoritettavassa EM-alkulohkoarvonnassa.