Álvaro Morata on ollut Espanjassa otsikoissa lähinnä penkin alle menneen EM-kisastartin vuoksi, sillä hyökkääjä hukkasi maalipaikkoja, kun Espanja avasi kisaurakkansa maalittomalla tasapelin Ruotsia vastaan. Tiistai-iltana kuului kuitenkin uutisia myös Italista, sillä Juventus tiedotti tehneensä Moratan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Kyseessä on uusi lainasopimus, sillä 28-vuotiaan Moratan sopimus Atlético Madridin kanssa jatkuu vielä vuoteen 2023.

JuventusFC

@juventusfc
UFFICIALE | Rinnovato fino al 2022 il prestito di @AlvaroMorata!
#Morata2022 ❤️

Tiistai oli määritelty takarajaksi päättää, mitä Juventus Moratan kanssa tekisi: jäisikö hän vai lähtisi. Nyt vastaus on saatu.

AS:n mukaan Juventus maksaa Moratan uudesta lainasopimuksesta Atléticolle 10 miljoonaa euroa. Seuralla oli myös mahdollisuus lunastaa Morata omakseen 45 miljoonan euron osto-option käyttämällä, mutta sitä ratkaisua Juventus ei halunnut käyttää. Alustavasti uskotaan, että Juventus lunastaa Moratan omakseen vuoden kuluttua, mutta varmaa se ei toki vielä ole.

Osto-option käyttäminen olisi tehnyt Atléticon siirtokassalle todella hyvää, mutta joka tapauksessa 10 miljoonaakin – ja Moratan palkan säästö – avaavat vähän mahdollisuuksia. Atlético etsii toista hyökkääjää Luis Suárezin tueksi, mahdollisesti lainasopimuksella.

[readmore from=Morata-Alvaro]

Tuleva kausi on espanjalaishyökkääjälle jo neljäs kausi Juventuksen peliasussa. Hän pelasi torinolaisseurassa ensimmäisen kerran vuosina 2014-2016, ja palasi joukkueeseen lainalle viime kauden alkajaisiksi.

Viime kaudella Morata teki Juventukselle 20 maalia ja syötti 11 maalia (Serie A:ssa näistä 11 maalia ja 10 maalisyöttöä). Kausi oli Moratan ammattilaisuran tehokkain. Kaikkiaan hän on pelannut Juventuksessa 137 ottelua, joissa hän on tehnyt 47 maalia ja syöttänyt 27.