Espanjan paljon parjattu keskushyökkääjä Álvaro Morata on vastannut saamaansa kritiikkiin ja todennut, etteivät kaikki voi yksinkertaisesti pitää hänestä.

Espanja jäi EM-avauksessaan maalittomaan tasapeliin Ruotsia vastaan maanantai-iltana. Monien syyttävä sormi osoitti saman tien Moratan suuntaan, sillä hän hukkasi yhden joukkueensa parhaista maalipaikoista ja joutui vaihtoon reilun tunnin jälkeen.

Morata, joka jatkaa ensi kaudenkin lainalla Juventuksessa, ei kuitenkaan pitänyt maalipaikkaansa helppona ja uskoi tehneensä muita hyviä asioita maanantain ottelussa. Lauantai-iltana hänellä on taas näyttöpaikka Puolaa vastaan.

LUE MYÖS: Luis Enrique paljasti Espanjan avauksesta yhden pelaajan – luotto parjattuun hyökkääjään ei horju

– Olen ottanut tämän tilanteen ja kritiikin vastaan hyvin normaalisti. Kaikki eivät vain voi pitää minusta. Kun kritiikkiä ilmaantuu, on näitä ajatuksia kunnioitettava, kuunneltava ja tehtävä töitä, kertoi Morata lehdistölle perjantaina.

[readmore from=Espanja]

– Ottelussa kaikki tapahtuu niin nopeasti, ettei ole aikaa ajatella. Maalivahti sulki tilan todella hyvin ja minun oli tähdättävä kohti tolppaa. En tiedä meneekö pallo maaliin lauantaina, mutta aion antaa 200 prosenttia itsestäni kuten joka kerta pelatessani Espanjalle.

– On normaalia, että kun pelaa tasan, mutta olisi ansainnut voittaa, menetät vähän yöuniasi. Muiden ihmisten mielipiteet eivät kuitenkaan vaikuta mielialaani. Jos teen maalin, olen iloinen niiden ihmisten puolesta, jotka ovat aina olleet tukenani.

– Mutta se on selvää, että hyökkääjä elää maaleilla. Meidän tehtävämme on tehdä maaleja. Ruotsia vastaan purin itsestäni paljon fyysisesti ja tein muutamia asioita hyvin, mutta nähtävästi kaikessa on kyse vain maalinteosta. Se on osa työtämme.