Espanjan A-maajoukkueen hyökkääjä Álvaro Morata on siirtynyt ammattilaisurallaan huippuseurasta toiseen.

Morata, 28, liittyi kesällä toista kertaa italialaisjätti Juventuksen, mutta valtaosan urastaan hän on viettänyt synnyinkaupungissaan Madridissa, jossa hän on edustanut sekä Realia että Atléticoa. Vuodet 2017-2019 hän pelasi Englannissa Chelseassa.

Juventuksessa Morata on löytänyt vireensä ja peli-ilonsa uudestaan, mistä kertovat kahdeksassa ottelussa syntyneet kuusi osumaa ja kaksi maalisyöttöä.

Hän kertoi El Partizadon haastattelussa, että haaveilee palaavansa vielä jonain päivänä Madridiin, muttei Realin tai Atléticon paitaan, vaan Getafeen, jota hän edusti teini-ikäisenä vuoden ajan.

– Haluaisin pukea Getafen paidan ylleni.

– En tiedä, tapahtuisiko se juuri ennen urani päättymistä, koska Getafe on juuri nyt sellaisella tasolla, jossa se ei kaipaa pelaajia, jotka ovat päättämässä uraansa. Mutta kyllä, pitäisin siitä.

– Minulla on erittäin hyvä suhde heidän puheenjohtajaansa. Minulla on hyvä suhde kaikkiin niihin ihmisiin, jotka olivat siellä silloin, kun minä olin vuoden siellä.

– Olin neuvoton lapsi, mutta kiitos heidän, olen tänä päivänä se pelaaja, joka olen.

Morata pelasi Getafessa 15-vuotiaana jätettyään Atléticon akatemian ja jatkoi vuoden jälkeen matkaansa Realiin, jossa hän nousi ammattilaispelaajaksi.