Álvaro Morata ei mahtunut Espanjan viime kesän MM-joukkueeseen, mutta palasi takaisin maajoukkueryhmään heti seuraavana syksynä. Lokakuusta lähtien Atlético-kärki on ollut kiinteä osa maajoukkuetta, mutta seitsemässä ottelussa oli syntynyt vain kaksi maalia – molemmat Maltaa vastaan maaliskuussa.

Erityisen kuivaa ei Moratan ruuti ole siis ollut, ja siksi miehelle tekikin varmasti hyvää saada tuulettaa maalia maanantaisessa EM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan. Moratan maali syntyi rankkarista, ja muutti taululle lukemiksi 2-0 (lue 3-0 -voittoon päättyneestä ottelusta lisää täältä).

Erikoista oli kuitenkin se, että Morata ylipäätään pääsi rankkaria ampumaan, sillä vetovastuuta 11 metristä on kantanut kapteeni Sergio Ramos, joka on upottanut jokaisen 13 viimeisestä rankkaristaan – viimeisimmän niistä niin ikään eilen Ruotsia vastaan. Nyt Ramos päätti kuitenkin antaa vuoron Moratalle, ja teki hyökkääjään vaikutuksen.

– Se oli tärkeä yksityiskohta. En edes pyytänyt ampua rankkaria, koska Ramos haluaa aina ampua pilkut. En odottanut sitä, ja siksi en sitä kysynytkään. Kun sitten saatkin odottamatta ampua rankkarin, tuntuu se tuplaten hyvältä. Olen siitä Ramosille kiitollinen. Hän tietää kyllä, mitä hänestä ajattelen, Morata kertoi tuntemuksistaan Teledeportelle AS:n mukaan.

Morata toivoo vakaasti pystyvänsä vakiinnuttamaan paikkansa Atlético Madridin ja maajoukkueen avauskokoonpanossa.

– Siihen pyrin. Nyt on otettava askel eteenpäin molemmissa joukkueissa. Nyt on aika asettua aloilleen ja toivon voivani jäädä Atléticoon mahdollisimman pitkäksi aikaa, Atléticossa Chelsean lainamiehenä pelaava Morata toteaa.