Álvaro Morata pääsemässä vauhtiin – Atlético voittoon alivoimasta huolimatta

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid repi eroa paikallisvastus Realiin viiteen pisteeseen, kun se kukisti San Sébastianissa Real Sociedadin maalein 2-0. Ottelun hahmo oli molemmat maalit tehnyt Álvaro Morata, joka alkaa päästä toden teolla vauhtiin. Samoin alkaa Atlético, jolle voitto oli neljäs perättäinen. Näissä sen verkkoon ei ole tehty ainuttakaan maalia.

Morata puski pallon verkkoon kahdesti 175 sekunnin sisällä. Avausmaali syntyi kulmapotkusta. Diego Godín jatkoi, ja Theo Hernándezin vapaaksi jättämä Morata kiitti tyhjästä tilasta ja viimeisteli. Vain hetkeä myöhemmin Atlético sai vaparin, ja Morata pomppasi korkeuksiin pukkaamaan näyttävästi Koken tarjoilun sisään.

Morata on vasta toinen pelaaja, joka on tehnyt tällä kaudella yhdessä La Liga -ottelussa kaksi päämaalia. Ensimmäisenä tempun teki kukapas muu kuin Gironan Cristhian Stuani.

Reilun tunnin pelin jälkeen Real Sociedadille tarjoutui vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun Koke ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Ulosajo oli Kokelle vasta toinen hänen pelaamissaan 403 virallisessa ottelussa Atléticon paidassa.

Ensimmäisen kerran alivoimaisen Atléticon maalivahti Jan Oblakia koeteltiin toden teolla 76. minuutilla, kun Mikel Merino puski pallon kohti maalin ylänurkkaa. Slovenialainen piti kuitenkin pintansa, eikä todellisia vaaranpaikkoja jatkossa enää syntynyt. Niinpä Atlético nappasi 2-0 -vierasvoiton Moratan kahdella maalilla.

Real Sociedadille tappio oli koko kalenterivuoden ensimmäinen. Edelliset kymmenen ottelua olivat tuoneet La Realille neljä voittoa ja kuusi tasapeliä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää