Álvaro Moratan siirto Atléticoon on tiettävästi vain päivistä kiinni. Morata ja Atlético ovat päässeet yhteisymmärrykseen loppukauden kestävän lainan henkilökohtaisista ehdoista.

Atléticon on kuitenkin vielä myytävä muutama pelaaja ennen Moratan lainaamista, jotta seura pysyy palkkabudjetissaan. Atlético myy madridilaismedioiden mukaan Gelson Martinsin ja Nikola Kalinicin.

Morata pelasi useamman vuoden ajan juniorina Atléticossa. Morataa Atléticossa valmentanut Armando de la Morena uskoo antamassaan AS:n haastattelussa seuran kannattajien ottavan entisen Real Madridin pelaajan hyvin vastaan.

– Toivottavasti. Kyseessä on poika, joka on kasvanut Atléticon junioriakatemiassa. En muista häneltä ainuttakaan epäkunnioittavaa hetkeä Atléticoa kohtaan. Totta puhuen olen nähnyt vain harvalla omalla kasvatilla niin vahvoja tunteita seuraa kohtaan kuin Álvarolla. Hän oli vuosia pallopoikana Calderónilla.

– Pitää paikkansa, että hän pelasi Real Madridissa, mutta kuten sanoin, hänellä on Atlético-DNA pikkupojasta lähtien. Loppujen lopuksi tämä on ammattilaisjalkapalloa, eikä olisi ensimmäinen kerta, kun pelaaja pelaa toistensa suurimmissa verivihollisissa, de la Morena muistutti.