Real Madridin entinen päävalmentaja José Mourinho ylistää joukkueen keskikenttäpelaajaa Luka Modrićia maasta taivaisiin Sportske Novostin haastattelussa.

Portugalilaisluotsi oli Madridin puikoissa, kun Los Blancos hankki kroatialaistaiturin vuonna 2012 Tottenhamista, jossa Mourinho nykyään vaikuttaa.

Tähän mennessä Modrić, 35, on pelannut Madridissa liki 400 ottelua ja saavuttanut lähes kaiken mahdollisen seuratasolla. Hän on myös vuoden 2018 Ballon d’Orin voittaja.

Mourinho kertoi, että Modrićin tuominen Madridiin ei ollut helppoa, mutta hän sai lopulta haluamansa.

– Minä painostin Real Madridia paljon, jotta he hankkisivat Modrićin, koska hänellä oli kaikki, mitä joukkueemme tarvitsi.

– Hänellä oli tarvittava tekniikka, hyvä pelisilmä ja pelinlukutaito, hän osasi tehdä oikeita ja nopeita päätöksiä, hän osasi pelata pitkiä ja lyhyitä syöttöjä, tehdä maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta, prässätä, hän on älykäs ja intensiivinen. Me tarvitsimme sitä kaikkea Real Madridissa, sanoi Mourinho AS:n mukaan.

– Hän sopeutui todella nopeasti elämään Real Madridissa päivittäisistä vaatimuksista ja yleisön paineesta huolimatta. Luka on todella tasapainoinen ja itsevarma ihminen.

– Hän ymmärsi todella nopeasti, kuinka iso seura Real Madrid on ja millaiset tavoitteet heillä on.

– Kun joku voi tehdä historiaa alallaan, hänestä tulee kuolematon. Luka Modrić on voittanut Ballon d’Orin, joten häntä ei voi verrata muihin.