Liverpool ja Atlético Madrid tarjosivat keskiviikkona uskomattoman näytelmän Anfieldilla Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Liverpool voitti varsinaisen peliajan 1-0, jonka jälkeen edettiin jatkoajalle. Jatkoajalla maaleja nähtiin peräti neljä, joista madridilaiset vastasivat kolmesta. Uskomaton ottelu päättyi lopulta 2-3.

Atlético de Madrid

@Atleti
⏱ 121' [ 2-3 ] 💥 ¡𝗔 𝗖𝗨𝗔𝗥𝗧𝗢𝗦!💥

🔝 Trabajo encomiable de todo el E͟Q͟U͟I͟P͟O͟ que consigue el pase a la siguiente ronda de la @LigadeCampeones en Anfield.✊

⚽ #LFCAtleti
⭐ #UCL | 🔴⚪ #AúpaAtleti

Atlético aloitti ottelun pirteästi, ja se pystyi luomaan hyvän maalipaikan jo ensi sekunneilla. Diego Costan laukaus viuhui kuitenkin hieman maalin ohi. Kotijoukkue otti kuitenkin nopeasti ottelun hallinnan itselleen, ja vieraat joutuivat pahasti puolustuskannalle.

Liverpool hyökkäsi paljon laitojen kautta, keskittäen paljon palloa maalille. Roberto Firminolla oli kotijoukkueen paras paikka avausjaksolla, mutta Jan Oblakin loistava reaktiotorjunta pelasti Atléticon vielä siinä vaiheessa.

Liverpoolin hurja painostus tuotti lopulta tulosta 43. peliminuutilla, kun Alex Oxlade-Chamberlainin keskitys löysi Georginio Wijnaldumin pään, ja pallo leijaili takakulmaan Oblakin ulottumattomiin. Wijnaldum sai puskea pallon aivan rauhassa maalin lähietäisyydeltä verkkoon.

Kotijoukkue hallitsi mielin määrin toista jaksoa, mutta maalia se ei kuitenkaan pystynyt iskemään. Andrew Robertson kävi lähimpänä puskullaan reilun tunnin kohdalla, mutta pallo pysähtyi kuitenkin ylärimaan.

Varsinaisen peliajan lisäajalla nähtiin todellista draamaa, kun Saúl Ñíguez puski pallon maaliin, mutta hän oli niukasti paitsiossa. Koko Atlétin vaihtopenkki Diego Simeonen johdolla juoksi jo kentälle juhlimaan, mutta turhaan.

Jatkoajasta muodostui lopulta uskomaton näytelmä. Liverpool tarrasi kiinni jatkopaikkaan 94. minuutilla Roberto Firminon maalilla. Brasilialaiskärki puski pallon ensin tolppaan, mutta seurasi kuitenkin oman reboundinsa ja iski pallon verkkoon.

Vieraat kuitenkin vastasivat kolme minuuttia myöhemmin, kun Marcos Llorente laukoi pallon takakulmaan. Tilannetta edelsi Liverpool-vahti Adrianin todella huono avaus.

Sama mies iski toistamiseen aivan jatkoajan ensimmäisen puolikkaan lopussa. Llorente laukoi pallon boksin rajalta komeasti Adrianin ulottumattomiin, ja etukulmasta sisään. Espanjalainen tuli vaihdosta kentällä 56. minuutilla Diego Costan tilalle.

@Atleti
⏱ 106' [ 2-2 ] 🔥 ¡¡𝔾𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕆𝕃!!🔝

🤯DOBLETE: @marcosllorente

Vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Alvaro Morata sinetöi ottelun loppulukemat vielä lisäajalla. Espanjalainen pääsi läpiajoon eikä erehtynyt.

Atléticosta tuli samalla ensimmäinen joukkue, joka pystyy pudottamaan Liverpoolin jatkosta kaksiosaisissa jatkopeleissä Jürgen Kloppin aikana Euroopan kentillä. Liverpool ei ollut myöskään aiemmin hävinnyt yhtään Mestarien liigan kotiotteluaan saksalaismanagerin alaisuudessa.