Mestarien liigan neljännesvälierien viimeiset kaksi avausosaa pelataan tänään keskiviikkona. Vuosina 2014-2018 neljä kertaa Mestarien liigan voittoa juhlinut Real Madrid saa vieraakseen Manchester Cityn. Molemmat joukkueet ovat kansallisissa sarjoissaan tällä hetkellä toisena, joskin City on jäänyt Valioliigassa jo 22 pisteen päähän sarjakärki Liverpoolista.

Ennen ottelua huomiota on kiinnitetty etenkin joukkueiden valmentajiin. Zinédine Zidane ja Pep Guardiola lukeutuvat viime vuosien menestyneimpien valmentajien joukkoon, mutta valmentajina he eivät ole vielä toisiaan kohdanneet. Peliuran aikana Zidane ja Guardiola kohtasivat kolme kertaa, ja miehet ovat aina arvostaneet toisiaan suuresti.

Zinedine Zidane kuitenkin muistutti ottelua pohjustaneessa lehdistötilaisuudessa, ettei kyse ole pelkästään valovoimaisten valmentajien mittelöstä.

– Ottelupari on Real Madrid-Manchester City, ei Zidane-Guardiola.

– Ihmiset haluavat nähdä jalkapallo-ottelun Madridin ja Cityn välillä. Se on viihdyttävä peli, Zidane totesi FourFourTwon mukaan.

Zidane kehui samassa yhteydessä Guardiolaa mielestään maailman parhaaksi valmentajaksi.

– Hän on näyttänyt sen Barcelonassa, Bayern Münchenissä ja Manchester Cityssä. On paljon huippuvalmentajia, mutta minusta hän on paras.

Huono valmentaja ei ole Zidanekaan – etenkään ”leikkikentällään” Mestarien liigassa. Sitä todistaa ranskalaisen aivan uskomaton saldo maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun pudotuspeleistä. Zidane ei ole nimittäin hävinnyt pudotuspelivaiheessa vielä ainuttakaan otteluparia. Kaikki yhdeksän kaksiosaista otteluparia ovat päättyneet Zidanen Realin voittoon, ja samoin jokainen kolmesta loppuottelusta.

Historiatilastot ovat muutenkin Real Madridin puolella, sillä Manchester City ei ole voittanut Realia vielä koskaan. Joukkueet ovat kohdanneet Mestarien liigassa neljästi. Santiago Bernabéulla Real on juhlinut kahdesti voittoa, ja Manchesterissa on pelattu molemmilla kerroilla tasan.

Real Madridin viimeaikainen vire on ollut kehno, sillä viimeisestä neljästä pelistään se on voittanut yhden, hävinnyt kaksi ja pelannut kerran tasan. Maaleja sen verkkoon on tehty kahdeksan. Manchester City puolestaan on voittanut molemmat lyhyen talvitaukonsa jälkeen pelaamansa kaksi ottelua (West Hamia ja Leicesteriä vastaan), pitäen nollan kummassakin pelissä.

Manchester City ei ole vielä koskaan yltänyt Mestarien liigan loppuotteluun, mutta pudotuspelivaiheessa se nähdään nyt seitsemäntenä keväänä peräkkäin. Ensi vuonna putki uhkaa katketa, sillä UEFA on langettanut Citylle kahden vuoden europelikiellon Financial Fair Play -rikkomusten takia. City valittaa päätöksestä Urheilun välitystuomioistuimeen, mutta tämänhetkisillä tiedoilla tämä kevät on Cityn joukkueelle vähään aikaan viimeinen tilaisuus tavoitella Mestarien liigan voittoa.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhailla kokoonpanoillaan. Poissa ovat koko kauden sivussa olleet polvivaivaiset Marco Asensio (Real Madrid) ja Leroy Sané (Manchester City), ja lisäksi viime viikolla loukkaantunut Madrid-tähti Eden Hazard.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📝 ¡Los 19 convocados para el partido contra el @ManCityES!
#HalaMadrid | #RMUCL

Manchester City

@ManCity
The 22-man travelling squad bound for Madrid this afternoon ✈️

🔵 #UCL #ManCity

Lohkovaiheen otteluistaan Real Madrid sai 11 pistettä, koettuaan ainoan tappionsa PSG:lle. Galatasaraysta Real selvisi puhtaalla pelillä, mutta Club Brugge ja PSG takoivat neljässä pelissä madridilaisten verkkoon peräti kahdeksan maalia, ja Realin oli tyytyminen lohkon kakkospaikkaan. Se merkitsee sitä, että se joutui pelaamaan neljännesvälierien toisen osan vieraskentällä.

Realin parhaat maalintekijät lohkovaiheessa olivat neljä maalia mieheen tehneet Rodrygo ja Karim Benzema. Rodrygo ei ole mahtunut viime aikoina Realin edustusjoukkueen kokoonpanoon, vaan on hakenut minuutteja reservijoukkue Castillasta.

City puolestaan voitti lohkovaiheessa neljä peliä ja pelasi kahdesti tasan – Atalantaa ja Shakhtar Donetskia vastaan. Raheem Sterling teki viisi maalia ja Gabriel Jesus neljä.

Keskiviikkona pelataan myös ottelu Lyon-Juventus. Molemmat pelit alkavat kello 22, ja niitä voi seurata C Moren kanavilta.