Mestarien liigassa olivat tiistaina panokset yleisellä tasolla selvästi keskiviikkoa kovempia. Keskiviikon kahdeksassa ottelussa seitsemällä joukkueella 16:sta ei ole mitään panosta pelissään, ja monille panos on ”vain” paikka Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Kaksi jatkopaikkaa myös Mestarien liigan pudotuspeleissä on silti yhä auki. Kahdeksan maissa alkava Shakhtar Donetsk-Atalanta on huippujännittävä trilleri, ja myöhäisillassa jatkopaikkaa havittelee Atlético Madrid. Atléticolla on jalka jo tukevasti pudotuspelioven välissä, ja tänään pääsylippu pitäisi tunkea lopullisesti takataskuun. Kaikki on Diego Simeonen miehistöllä omissa käsissä.

Atléticon kanssa jatkopaikasta taistelee Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen. Leverkusen voi selviytyä jatkoon vain voittamalla BayArenalla Juventuksen – vähempi ei sille riitä. Jos Leverkusen onnistuu täyden pistepotin nappaamaan, edellyttää se myös Atléticolta voittoa.

Vastaansa Atlético saa Wanda Metropolitanolla Lokomotiv Moskovan, eikä suosikista ole epäselvyyttä. Vaikka Atlético on hävinnyt kaksi peräkkäistä ottelua Mestarien liigassa, pitäisi sen omalla tasollaan pelatessaan kaataa Lokomotiv jopa helposti. Näin se on tehnytkin viimeisten puolentoista vuoden aikana jo kolme kertaa, ja vieläpä suvereenilla maalierolla 10-1.

Atlético saa takaisin kokoonpanoonsa kokeneen topparin José Maria Giménezin, jonka loukkaantuminen on pitänyt sivussa puolentoista kuukauden ajan. Myös Kieran Trippierin ja Ángel Correan uskotaan nousevan avaukseen. Sairaslistalla ovat sen sijaan Diego Costa, Stefan Savic, Vitolo, Sime Vrsaljko ja Darío Poveda.

Lokomotiv puolestaan pelaa Madridissa enää vain kunniasta, sillä sillä ei ole mahdollisuuksia edes Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Sen vire on ollut viime kuukausina kehno sekä eurokentillä että Venäjän liigassa, ja nyt joukkuetta rasittavat myös loukkaantumiset. João Mario, maalivahti Guilherme, Vladislav Ignatiev ja pelikiellossa oleva Dimitri Barinov olisivat tavallisesti selviä avauskokoonpanon pelaajia.

Real Madridilla nuorta voimaa hyökkäyksessä

Real Madridilla ei illan pelissään panosta ole, sillä se jatkaa varmuudella taivaltaan pudotuspeleihin lohkonsa kakkosena. Kotijoukkue Club Brugge puolestaan janoaa lohkon kolmospaikkaa ja europelien jatkumista Eurooppa-liigassa. Voitto riittäisi siihen varmasti, ja mahdollisesti jopa tappio, ellei Galatasaray voita PSG:tä.

Kiinnostava yksityiskohta on, ettei Real Madrid ole ikinä onnistunut voittamaan Bruggea. Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa kolmesti, ja näistä peleistä Brugge on voittanut yhden, ja kahdesti on pelattu tasan.

Belgian-reissulta kotiin jäivät lepuutussyistä muun muassa Sergio Ramos ja Toni Kroos. Loukkaantumiset puolestaan pitävät sivussa Eden Hazardin, Marcelon, Marco Asension, James Rodríguezin ja Lucas Vázquezin. Kokoonpanoon palaavat Nacho ja Gareth Bale, ainakin ensinmainittu luultavasti avaukseenkin.

Realin hyökkäyksessä nähtäneen tänään nuorta voimaa, sillä avaukseen uskotaan pääsevän Luka Jovicin sekä huippulupaavan brassikaksikon Rodrygon ja Viniciuksen. Maalilla pelannee tänään Alphonse Areola.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Club Brugge johtaa Belgian liigaa seitsemän pisteen erolla ja on voittanut sarjassa kolme kotipeliä putkeen. Helppoa iltaa Realille tuskin on luvassa.

Atlético Madrid-Lokomotiv Moskova ja Club Brugge-Real Madrid alkavat kello 22. Kumpaakin ottelua voi seurata suorana C Moren kanavilta.

Lähde: Cadena Cope