Mestarien liiga on palannut. Kilpailun lohkovaihe käynnistyy tiistai-iltana. Jo tiistaina kaksi La Liga -seuraa pelaavat mielenkiintoisissa otteluissa.

Viime kaudella Mestarien liigan välieriin edennyt Barcelona aloittaa lohkovaiheen vaikealla vierasottelulla Dortmundissa. Sen sijaan kriisissä oleva Valencia ottaa mittaa Chelseasta Lontoossa.

Dortmund-Barcelona

Dortmundin ja Barcelonan välinen kamppailu on alustavasti hyvin tasainen. Barcelonalla on luonnollisesti parempi pelaajamateriaali käytössään ja Leo Messikin on vihdoin joukkueen mukana. Dortmund on kuitenkin äärimmäisen kova kotijoukkue, joka kykenee aiheuttamaan nopeilla hyökkäyksillään myös Barcelonalle vaikeuksia.

Messi ei ole pelannut vielä minuuttiakaan alkaneella kaudella, ja on mahdollista, ettei Messi ole illalla avauskokoonpanossa. Luis Suárez sai peliminuutteja jo viikonloppuna ja on todenäköisesti Antoine Griezmannin ja kenties jopa Ansu Fatin rinnalla hyökkäyksessä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Barcelonasta viime kaudeksi Dortmundiin siirtynyt Paco Alcácer kohtaa entisen seuransa. Barcelona saa olla Alcácerin kanssa varuillaan, sillä valencialaiskärki on aloittanut kauden loistavasti. Kauden kuudessa ottelussa on syntynyt seitsemän osumaa ja Alcácer varmasti puhkuu näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan.

Chelsea-Valencia

Lontoossa Valencia joutuu kovan paikan eteen. Tilanne olisi ollut erilainen, jos Marcelino olisi edelleen joukkueen päävalmentaja. Luotsi sai kuitenkin seurasta potkut viikko sitten ja korvaajaksi saapuneen Albert Celadesin debyytti Valencian peräsimessä ei sujunut järin hyvin, kun Barcelona kaatoi Valencian maalein 5-2.

Valencian pelaajat ovat julkisesti kritisoineet seuran omistavan Peter Limin päätöstä antaa Marcelinolle potkut. Pelaajat eivät suostuneet maanantaina osallistumaan Chelsea-ottelun lehdistötilaisuuteen, sillä pelaajat eivät uskoneet saavansa sanoa, mitä todella miettivät Marcelinon potkuista.

Valencian onneksi seura sai varsin tyydyttävän alkulohkon. Celadesin miehistöllä on todellinen mahdollisuus edetä pudotuspeleihin, mutta se vaatii sen, että parhaillaan seuran ympärillä oleva kriisi unohtuu mahdollisimman nopeasti. Muuten Valencia jää muiden jalkoihin heti kättelyssä.

22.00 Dortmund-Barcelona
22.00 Chelsea-Valencia

Ottelut ovat nähtävissä Cmoren suoratoistopalvelussa.