Mestarien liigassa oli tulessa keskiviikkoiltana kaksi espanjalaisjoukkuetta. Real Madrid kohtasi AS Roman ja Valencia Juventuksen.

Real Madrid-AS Roma

Kolme kertaa peräkkäin Mestarien liigan voittanut Real Madrid aloitti uuden UCL-urakkansa komeasti.

AS Roma kaatui Mestarien liigan lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella Bernabeúlla luvuin 3-0. Real Madrid oli täysin suvereeni aina ottelun alusta loppuun saakka.

Isännät olisivat voineet johtaa ottelua puolen tunnin jälkeen jo viidellä maalilla, mutta viimeistely ontui ja AS Roman maalivahti Robin Olsen seisoi päällään torjuen Madridin yrityksiä. AS Roma joutui antautumaan juuri ennen puoliaikaa, kun Isco vei komealla maalilla hallitsevan mestarin johtoon.

Real Madrid ei odotetusti luopunut johtoasemastaan. Gareth Bale iski isäntien toisen tunnin kohdalla. Luka Modric syötti komeasti Balen puolittaiseen läpiajoon ja walesilainen ampui pallon varmasti takakulmaan ohi Olsenin.

Illan komein osuma nähtiin ottelun loppuhetkillä. Sisään ensimmäistä kertaa paluunsa jälkeen vaihdettu Mariano laukoi loistavan laukauksen boksin kulmalta ylänurkkaan, eikä jättänyt loistavan ottelun pelanneelle Olsenille saumoja.

Valencia- Juventus

Kolmen vuoden tauon jälkeen Mestarien liigaan palannut Valencia sai vastaansa kilpailun suursuosikiksi laskettavan Juventuksen. Ensimmäisellä jaksolla tasoero oli huima. Juventus oli aktiivisempi, haki ja rakensi maalipaikkoja ja Valencia tyytyi iskemään varsin heikosti vastaan.

Ottelun puhutuin hetki nähtiin puolen tunnin kohdalla.

Espanjaan palannut Juventuksen Cristiano Ronaldo sai suoran punaisen kortin. Ronaldo ja Valencian Jeison Murillo ottivat yhteen Valencian boksin edustalla. Ronaldo näytti potkaisevan hyvin kevyesti Murilloa jaloille, jonka jälkeen portugalilainen näytti raapaisevan Murilloa päästä. Tuomio oli joka tapauksessa äärimmäisen kyseenalainen, mutta siitä huolimatta Ronaldo saattaa kohdata usean ottelun pelikiellon.

Juventus iski ottelun voittomaalin juuri ennen puoliaikaa, kun Miralem Pjanic iski pallon varmasti pilkulta ohi Neton. Juventus sai toisen jakson alussa uuden rangaistuspotkun – silläkin kertaa Pjanic veti pidemmän korren ja teki ottelun toisen osumansa.

Valencia otti odotetusti miesylivoimalla pallonhallinnan itselleen toisella jaksolla, mutta ei saanut sen avulla todellista uhkaa luotua Juventuksen kokeneelle keskuspuolustukselle. Dani Parejo pääsi vielä yrittämään pilkulta lisäajan kuudennella minuutilla, mutta Juventus-vahti Wojciech Szczesny nappasi komeasti Valencia-kapteenin yrityksen kiinni.

Mestarien liiga keskiviikkona

Ajax-AEK Ateena 3-0 (0-0)

46’ Nicolas Tagliafico 1-0
77’ Donny van de Beek 2-0
90’ Nicolas Tagliafico 3-0

Shakhtar-Hoffenheim 2-2 (1-2)

7’ Florian Grillitsch 0-1
27’ Ismaily 1-1
38’ Håvard Nordtveit 1-2
82’ Maycon 2-2

Valencia-Juventus 0-2 (0-1)

42’ Miralem Pjanic (p) 0-1
48’ Pjanic (p) 0-2

Real Madrid-AS Roma 2-0 (1-0)

45’ Isco 1-0
58’ Gareth Bale 2-0
92′ Mariano

Manchester City-Lyon 1-2 (0-2)

25’ Maxwel Cornet 0-1
43’ Nabil Fekir 0-2
67’ Bernando Silva 1-2

Young Boys-Manchester United 0-3 (0-2)

36’ Paul Pogba 0-1
43’ Paul Pogba 0-2
66’ Anthony Martial 0-3

Benfica-Bayern 0-2 (0-1)

10’ Robert Lewandowski 0-1
54’ Renato Sanches 0-2

Viktoria Plzen-CSKA 2-2 (2-0)

29’ Michael Krmencik 1-0
41’ Michael Krmencik 2-0
49’ Fedor Chalov 2-1
85’ Timur Zhamaletdinov 2-2