Ligue 1:n suurseura Paris Saint-Germain esitti sunnuntaiaamuna sitovan tarjouksen Lionel Messille, uutisoi Marca. Sillä välin kun Messi leireineen puntaroi tarjoukseen tarttumista, Barcelonan jäsenet yrittävät punoa juoniaan pariisilaisseuran johtajien päiden menoksi.

Marca kertoo, että Barcelonan jäsenet ovat jättäneet valituksen Euroopan komission välitystuomioistuimelle. Heidän mukaansa PSG:n palkkakulurakenne on kestämätön ja täysin vastoin UEFA:n asettamia rajoituksia ja säännöksiä, joilla varmistetaan huippujalkapalloilun toimivuus.

PSG:llä ei socioiden argumenttien perusteella voi olla edellytyksiä hankkia Messiä ilman, että tasapuoliset toimintaedellytykset järkkyvät.

– PSG:n tilanne taloudellisen reilun pelin suhteen on huonompi kuin Barcelonalla, todetaan asiakirjoissa.

– Kaudella 2019–20 PSG:n tuloista 99 prosenttia käytettiin palkkoihin, kun Barcelonassa vastaava luku oli 54 prosenttia.

[readmore from=Messi-Lionel]

Juan Branco -nimisen edustajan lähettämässä valituksessa penätään toimia PSG:tä vastaan. Barcelonan jäsenten mielestä Qatarin valtion omistama seura on merkittävästi vääristänyt kilpailua ylihinnoitelluilla hankinnoilla ja kohtuuttomalla rahankäytöllä, joka ei perustu joukkueen omiin ansioihin. Jos PSG saa Messin riveihinsä, seuran vuosittaiset palkkakulut noussevat 572 miljoonaan euroon. Esimerkiksi Juventus ja Manchester City käyttävät pelaajiinsa yhteensä 550 miljoonaa euroa.

Komission päätös siirron estämisestä pitää syntyä ennen sopimusten allekirjoittamista.

Messi jätti Barcelonan, koska katalaanien resurssit eivät riittäneet hänen vuosipalkkansa maksuun.

Muokattu 9.8. klo 01.53: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Nyt alkoi tapahtua: Barcelona heittää vielä viimeisen kerran kapuloita rattaisiin Lionel Messin tulevaisuuden suunnitelmiin!”.