Lionel Messi on Barcelonan pelaaja vielä ainakin kesäkuun loppuun. Sen jälkeen tulevaisuus on auki.

Messi olisi halunnut lähteä Barcelonasta viime kesänä, mutta silloinen seurajohto ei suostunut pyyntöön vaan vetosi sopimuspykälään.

Sittemmin seurajohto on Barcelonassa vaihtunut ja joukkueen uudelleenrakennus on lähtenyt odotuksia nopeammin rullaamaan. Barca voitti jo Copa del Reyn ja on yhä mukana La Ligan mestaruustaistelussa.

On uumoiltu, että Messi olisi kääntynyt jäämisen puolelle. Pariisissa ollaan kuitenkin ilmeisen vakuuttuneita, että Messi on edelleen houkuteltavissa pois Barcelonasta.

Paikallislehti Le Parisien kertoo lähteisiinsä nojaten, että PSG suunnittelee parhaillaan ensi kautta – niin että Messi on osa joukkuetta. Messin lisäksi PSG pyrkii hankkimaan oikean laitapakin ja keskikenttäpelaajan.

PSG:ssä uskotaan, että talous saadaan kyllä kestävälle pohjalle Messin myötä kasvavien tulovirtojen ansiosta. Pelillisesti ja symbolisesti seurassa fantasioidaan hyökkäystriosta, jonka muodostaisivat Messi, Neymar ja Kylian Mbappé. Valmennuspuolella taas löytyy yhä luottoa Mauricio Pochettinoon.

PSG ja Barcelona ovat molemmat siinä tilanteessa, että käteen voi jäädä värisuora tai ei yhtikäs mitään. Lehdistössä on vuorovedoin viimeisen vuoden ajan uumoiltu, että Messi ja Neymar voisivat ensi kaudella pelata yhdessä joko Barcelonassa tai PSG:ssä. Mbappénkaan jatko PSG:ssä ei ole millään muotoa varma, ja hänet on yhdistetty huhuissa vahvasti Real Madridiin.