Lionel Messin työmoraali Ronald Koemanin alaisuudessa on joutunut suurennuslasin alle. Messi ei varsinaisesti ole tunnettu aktiivisena prässääjänä, mutta Kirpun suorastaan flegmaattinen olemus pallottomana Kiovan Dynamoa vastaan keskiviikkoiltana on noussut puheenaiheeksi – siinä missä koko joukkueen nihkeät otteet tällä kaudella.

Sosiaalisessa mediassa kiertävässä videokaappauksessa näkyy, kuinka Messi tallustelee vailla aikomustakaan riistää pelivälinettä Dynamo-topparilta, joka kuljettaa palloa keskiympyrässä vain metrien päästä Messistä. Twitterissä levinnyt video näkyy muun muassa Sportbiblen jutussa.

Vuonna 2013 Barcelonan ex-valmentaja Pep Guardiola luonnehti Messiä maailman parhaaksi puolustajaksi.

– Messi voittaa palloja pelatessaan valeysinä. Jos hänet laittaisi vasemmaksi laitapakiksi, hän olisi tasan yhtä hyvä. Hän on maailman paras puolustaja, Guardiola hehkutti tuolloin.

Nyt seitsemän vuotta myöhemmin Messin hyökkäyspään puolustuspelaaminen ei varmastikaan täyttäisi Guardiolan hehkutuksia. Kävely pallottomana ei kuitenkaan ole uutta Messiltä: Barcelonan voittaessa Real Madridin 3-0 joulukuussa 2017 Messin arvioitiin liikkuneen kentällä noin kahdeksan kilometrin verran, joista lähes 85 prosenttia kävellen. Messi itse teki yhden maalin ja syötti toisen.

Toinen Barcelonan ex-valmentaja Ernesto Valverde puolestaan on kertonut Messin käyttävän otteluiden alkuhetket vastustajajoukkueen puolustajia arvioiden.

– Ottelun edetessä hän aktivoituu hiljalleen. Hän tietää tasan, missä vastustajan heikkoudet ovat, Valverde sanoi.

Urallaan yli 700 maalia paukuttanut Messi saanee erityisvapauksia puolustuspelaamisessa, mutta Dynamo-ottelussa nähty välinpitämättömyys on kuitenkin sellaista, johon päävalmentaja Ronald Koeman varmasti haluaa parannusta. Koeman kommentoi ottelun jälkihöyryissä, että joukkueen on parannettava pallotonta pelaamistaan.