Bojan Krkić uskoo, että Barcelonan entinen päävalmentaja Quique Setién kertoi paljon myös itsestään, kun hän kutsui Lionel Messiä ”vaikeaksi valmennettavaksi”.

Setién sai vastuun Barcelonan ykkösmiehistöstä viime tammikuussa, mutta hänen pestinsä päättyi jo noin puoli vuotta myöhemmin potkuihin. Hiljattain hän sanoi El Paísin haastattelussa, että Messi on kaikkien aikojen paras pelaaja, mutta lisäsi myös, että argentiinalaistaituria on ”vaikea valmentaa”.

– Kuka minä olen muuttamaan häntä! Jos he ovat hyväksyneet hänet sellaisena vuosien ajan, eivätkä ole muuttaneet häntä. On toinen puoli kuin pelkkä pelaaja, ja sitä (valmentajan) on vaikeampaa hallita. Paljon vaikeampaa, kommentoi Setién.

[readmore from=Setien-Quique]

Barcelonan entinen huippulupaus, nykyään Montreal Impactia edustava Bojan kommentoi Setiénin sanomisia Diario Sportille. Hän muistutti, että rajojen asettaminen kuuluu jokaisen valmentajan työhön, mutta myönsi, että Barcelonan kokoisissa seuroissa se voi olla vaikeampaa.

– Jokainen valmentaja kohtaa sen haasteen, mutta pitää paikkaansa, että Barcelonan kaltaisissa isommissa seuroissa orkesterin johtaminen vaatii paljon enemmän taitoja kuin muissa joukkueissa. Barçassa työskentely kertoo siitä, että on tehnyt kovaa töitä, mutta se on myös etuoikeus. Quique Setién sai huipputyön itselleen ja tulee olemaa ikuisesti osa seuran historiaa. Kukaan ei voi viedä sitä häneltä pois riippumatta siitä, että Barça olisi selkeästi voinut suoriutua paremmin hänen alaisuudessaan.

– Kaikki pieleen menneet asiat eivät johtuneet hänestä, mutta kun asiat eivät suju toivotulla tavalla, tekosyiden etsiminen muualta ei ole oikea valinta – varsinkaan jos sen tekee julkisesti. Sen takia Setiénin kommentit vaikuttivat minusta onnettomilta. Tekosyihin nojaaminen ja parhaaseen pelaajan keskittyminen on minusta sama asia kuin ampuisi itseään jalkaan, jos haluaa vielä valmentaa tietyn kokoista seuraa tulevaisuudessa. Isoissa seuroissa on aina isoja hahmoja pukuhuoneessa.

– Koska mikä oli Setiénin oikea ongelma? Se että Lionel Messi on liian vaikea vai se että hän ja hänen valmennusryhmänsä eivät yltäneet siihen vaatimustasoon, joka tällaisten pelaajien mukana tulee? Minusta se on tässä avainkysymys.