Leo Messin tulevaisuus on puhuttanut jo pitkään.

33-vuotias argentiinalaistaituri halusi jättää Barcelonan taakseen hiljattain sulkeutuneen siirtoikkunan aikana, mutta Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu petti lupauksensa, eikä päästänytkään Messiä lähtemään.

Sky Sportsin toimittaja Gianluca di Marzio paljasti torstaina, että Messi on halunnut poistua aiemminkin Barcelonasta – nimittäin kesällä 2014. Messi taisteli silloin Espanjan verottajan kanssa ja ilmoitti edustajilleen haluavansa lähteä Barcelonasta.

Di Marzion mukaan Messi ja Chelsea olivat jo päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Chelsean omistaja Roman Abramovits oli valmis maksamaan Messin silloisen 250 miljoonan euron ulosostopykälän hankkiakseen pelaajan Lontooseen. Messi oli näyttänyt siirrolle vihreää valoa ja kaikki oli jo valmista, mutta siirto kaatui loppumetreillä.

Toimittaja kertoi tarkasti, miten Messi ja Chelsean silloinen päävalmentaja José Mourinho keskustelivat FaceTime-sovelluksen kautta. Mourinho tiedusteli pitkään, olisiko Messi todella valmis jättämään Barcelonan taakseen ja siirtymään Chelseaan. Messi vastasi myöntävästi ja kertoi siitä myös hyvälle ystävälleen Cesc Fábregasille. Fábregas kertoi innoissaan Mourinholle Messin olevan valmis siirtymään Chelseaan.

Messin isä ei ollut osallisena Chelsean ja Messin välisissä neuvotteluissa, eikä tiennyt poikansa halusta vaihtaa seuraa. Lopulta isä sai suostuteltua poikansa jäämään Barcelonaan.