Edellinen La Liga -kierros pelattiin maaliskuun alussa.

Sen jälkeen La Liga asettui muiden jalkapallosarjojen tapaan koronaviruspandemian aiheuttamalle tauolle, joka on kestänyt tähän päivään saakka. La Ligan on määrä jatkua 11. kesäkuuta. Sarjaa on pelaamatta 11 kierroksen verran.

Barcelonan Leo Messi kävi tilannetta läpi Adidaksen blogissaan.

32-vuotias argentiinalaistaituri ei osannut odottaa, kuinka valtavasti koronaviruspandemia on vaikuttanut maailmanlaajuisesti.

– Kukaan ei odottanut tällaista. Jotkut puhuivat siitä, että voisimme kokea maailmanlaajuisen pandemian ja sitten niin kävikin. Totta puhuen en odottanut, että koronaviruksesta tulisi tällainen pandemia tai sitä, miten se on vaikuttanut koko maailmaan, Messi kirjoitti.

– Ei ole koskaan helppoa elää tai työskennellä epätietoisuuden ympäröimänä ja etenkin tällaisessa hyvin erilaisessa ja poikkeavassa tilanteessa. Me kaikki kysymme ja mietimme, milloin palaamme töihin ja milloin voimme harjoitella ja kilpailla.

– Jotkut ajattelevat, että henkinen vahvuus on 40-60 prosenttia ammatistamme. Se varmaan riippuu yksilöstä, mutta mielestäni se on hyvin tärkeää ja se otetaan päivittäin enemmän ja enemmän huomioon ammattiurheilijoiden keskuudessa.