Tarina on miltei liian uskomaton ollakseen totta. Manchester City oli tehdä Lionel Messistä maailman kalleimman pelaajan vuonna 2008, mutta tarjosi Barca-ikonista jättisummaa ”vahingossa”.

Manchester Cityn entinen toimitusjohtaja Garry Cook on paljastanut kummallisen tapauksen taustoja The Athleticille. Cook kertoi, kuinka kielimuuri ja väärinkäsitys johtivat siihen, että Manchester City teki Barcelonalle Messistä massiivisen tarjouksen.

Cityllä ei tuolloin kulkenut, ja Cook, toinen johtoportaan jäsen Paul Aldridge, seuran entinen omistaja Thaksin Shinawatra sekä tämän oikea käsi Pairoj Piempongsant pitivät palaveria tarvittavista toimista. Piempongsant osallistui palaveriin puhelimen välityksellä.

– Pairoj oli suuttumaisillaan. Puhelin oli pöydällä ja hän puhui Paul Aldridgen kanssa, Cook aloitti.

– Kuvitelkaa sitä tilannetta. Paul sanoi Lontoon aksentillaan: ”Pairoj, kerro minulle mitä meidän pitää tehdä, tilanne on karkaamassa käsistä”.

– Pairoj lojui hierontapöydällä vatsallaan ja huusi kesken hieronnan: ”Kyllä, kyllä, tilanteesta on tulossa sekava” (”Very messy, it’s getting messy”). Me ymmärsimme, että meidän pitäisi hankkia Messi, Cook kertoi väärinkäsityksestä.

Keskustelun seurauksena Cook ja Aldridge päättivät totella esimiehensä komentoa ja tekivät Barcelonalle Messistä 81 miljoonan euron ostotarjouksen. Vaikka se nyt, 11 vuotta myöhemmin, kuulostaakin älyttömältä, oli tuo summa siihen aikaan jättimäinen ja toteutuessaan jopa uusi ME-siirtosumma.

– Seuraavana päivänä Dave Richards Valioliigasta soitti minulle ja sanoi: ”Garry, oletko tarjonnut Messistä 70 miljoonaa puntaa? Oletko hullu”, Cook jatkoi.

[readmore from=Messi-Lionel]

Barcelona piti myös tarjousta liian hyvänä ollakseen totta. Kataloniasta soitettiin varmuuden vuoksi Valioliigalle, jotta saataisiin varmuus siitä, oliko tarjous todella tehty. Kuten kuitenkin tiedetään, ei Messi koskaan Barcelonasta poistunut – ja ihan hyvä niin.

Samana vuonna City kuitenkin sijoitti 22 uuteen pelaajaan yhteensä 157 miljoonaa euroa. Kallein hankinta oli 43 miljoonaa euroa maksanut Robinho.

Lähde: AS