Louis van Gaal hyökkää Lionel Messiä ja yksilöjalkapalloa vastaan. Entisen Barcelona-valmentajan mielestä argentiinalaistähti ei ole tarpeeksi hyviä joukkuepelaaja.

Barcelona ei ole voittanut Mestarien liigaa kevään 2015 jälkeen.

– Jalkapallo on joukkueurheilua. Ei yksilöurheilua. Espanjassa tämä unohdetaan joskus, koska heillä on tähtiä. Katsokaa Barcelonaa. Kuinka monta Mestarien liigan voittoa heillä on? Onhan heillä maailman paras pelaaja, van Gaal arvosteli El Paisin haastattelussa.

– Neymar ja Messi. Pidän heistä yksilöinä, en joukkuepelaajina. Kollektiivisessa pelissä ei ole minusta mitään niin tärkeää kuin joukkuepelaaja.

– Yksi parhaista on James Milner. Hän pelasi Mestarien liigan finaalissa puolustajana ja keskikenttäpelaajana.

– Mielestäni Messin pitäisi kysyä itseltään, miksi hän ei ole voittanut Mestarien liigaa niin pitkään aikaan. Barcalla on loistava joukkue. Et voi sanoa, että Ivan Rakitic, Philippe Coutinho tai Jordi Alba olisivat huonoja pelaajia. Et voi sanoa, että Marc-Andre ter Stegen olisi huono maalivahti.

– Minun mielestäni myös Messi on vastuussa siitä, mitä Barcelonassa tapahtuu. Se ei ole vain valmentajan syytä. Pelaajalla on myös vastuu.

Van Gaalin mielestä Messin pitäisi antaa tilaa myös joukkuetovereilleen.

– Jokaisen pelaajan pitäisi pelata joukkueelle. Jopa Messin. Heillä on 30 pelaajan ryhmä. Messin pitäisi vaikuttaa joukkueeseen, eikä toisinpäin. Pep Guardiola peluutti Messiä joukkue-edun mukaisesti.

– Viimeisimmät valmentajat ovat kuitenkin nojautuneet liikaa joukkuehengen suojelun sijaan Messiin. Messi voi haastaa tiukoissa paikoissa, vaikka häntä ympäröisi kuinka monta puolustajaa.

– Messi ei kuitenkaan ole ainoa, joka pystyy siihen. Coutinho, Sergio Busquets, Ousmané Dembélé, Alba ja Sergi Roberto ovat myös lahjakkaita tällä saralla.