Barcelona on valmis tarjoamaan Lionel Messille uutta jatkosopimusta, kertoo seuran presidentti Josep Maria Bartomeu.

Kaksi vuotta sitten argentiinalaishyökkääjä jatkoi nykyistä sopimustaan katalonialaisseurassa vuoteen 2021 saakka, mutta Barça ei ole valmis luopumaan hänestä vielä silloin.

Messi teki debyyttinsä Barcelonan ykkösmiehistössä vain 17-vuoden ikäisenä, eikä Bartomeu halua hänen edustavan uransa aikana muita seuroja.

– Haluamme että hänellä on hyvin pitkä ura, jotta voimme nauttia hänestä pidempään, Bartomeu kertoi ESPN:lle.

– Lionel on onnistunut murtamaan ennätykisä ja rikkomaan rajoja. Kaikki ihannoivat häntä ja jopa vastustajien fanit taputtavat hänelle muilla stadioneilla.

– Haluaisimme uudistaa hänen sopimuksensa, se on meidän ideamme. Hän on yhä nuori – voitte nähdä sen hänen suorituksistaan – ja hänellä on vielä kaksi vuotta hänen sopimustaan jäljellä. Uskon että hänellä on vielä monta pelivuotta edessä ja tulevien kuukausien aikana aiomme istua hänen kanssaan alas keskustelemaan [jatkosopimuksesta].

– Messi on yhden seuran mies. Kyse on suuremmista asioista kuin mitä hän tekee kentällä – hänen suhteena Barçaan tulee kestämään ikuisesti. Haluamme että Messi pysyy ikuisesti Barçassa, joko silloin kun hän pelaa tai sen jälkeen kun hän on jäänyt eläkkeelle.

Messi on ollut huikeassa vireessä tällä kaudella. 31-vuotias hyökkääjä on paukuttanut jo 42 maalia tällä kaudella, johdattaen joukkueensa La Ligan sarjakärkeen, Copa del Reyn finaaliin ja Mestarien liigan puolivälieriin.