Barca-tähti Lionel Messi teki viime viikolla paluun Argentiinan maajoukkueeseen, kun hän pelasi maansa tappiollisessa ottelussa (1-3) Venezuelaa vastaan. Messi kuitenkin loukkasi pelissä nivustaan ja jää pois Argentiinan toisesta ystävyysottelusta Marokkoa vastaan.

Marokossa uutista Messin poisjäännistä ei katsottu hyvällä. Argentiina kohtaa Marokon tiistai-iltana Tangerissa, ja juuri Lionel Messi oli luonnollisesti tapahtuman vetonaula. Sunnuntaina Marokon jalkapalloliitto lähetti tiedotteen, jossa se vaatii selitystä Messin puuttumiselle. Jalkapalloliitto FRMF:n mukaan maiden välinen sopimus edellytti, että Argentiina pelaa ottelussa ”A-joukkueellaan”.

Marokkolaislehdistön mukaan maiden jalkapalloliittojen väliseen sopimukseen oli kirjattu nimenomaan Messiä koskevia pykäliä. Pykälissä muun muassa kiellettiin katsojia ja Marokon pelaajia ottamasta selfieitä Messin kanssa.

[readmore from=Messi-Lionel]

AS:n mukaan vielä ei ole selvää, tulkitaanko Messin puuttuminen joukkueesta sopimusrikkomukseksi, ja onko Marokon jalkapalloliitto oikeutettu korvauksiin.

Espanjalaislehdistö ennakoi jo ennen Messin kutsumista maajoukkueeseen, että Messi tulisi pelaamaan vain yhden maaliskuun kahdesta maaottelusta. Etukäteen povattiin Messin pelaavan juurikin vain Venezuelaa vastaan.