Barcelona aloittaa tänään tiistaina taipaleensa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se kohtaa ranskalaisen Lyonin neljännesvälierien avausosassa. Ottelu pelataan Parc Olympique Lyonnaisilla Suomen aikaa kello 22.00.

Katseet kääntyvät jälleen Barcelonan Lionel Messiin, joka iski lohkovaiheessa neljässä pelissä yhteensä kuusi osumaa ja antoi yhden maalisyötön.

Ei tuskin ole liioiteltua sanoa, että Messi, 31, on Barcelonan suurin ase vastustajasta riippumatta. Lyonin presidentti Jean-Michel Aulas ei kuitenkaan halunnut hehkuttaa Messiä – ainakaan julkisesti ennen joukkueiden kohtaamista.

Messi on kohdannut Lyonin urallaan neljä kertaa ja tehnyt ranskalaisjoukkuetta vastaan kolme maalia. Aulasin mukaan argentiinalaistähti ei kuitenkaan ole ollut parhaimmillaan Lyonia vastaan.

– Olemme kohdanneet pelaajia, kuten David Beckhamin ja Lionel Messin, joskin argentiinalainen ei ole ikinä näyttänyt järin loistavalta meitä vastaan, kommentoi Aulas Le Figaron haastattelussa.

– Me toivomme, että sama jatkuu. Ehkäpä hänellä on flunssa, se olisi mukavaa, lisäsi Lyon-pomo naureskellen.

Aulasin mukaan nuori Cristiano Ronaldo on vaikein yksittäinen vastustajan pelaaja, jota vastaan Lyon on pelannut. Nykyään Juventusta edustava Ronaldo, 34, syötti kaksi maalia Lyonia vastaan Manchester Unitedin paidassa vuonna 2004.

– Me johdimme tauolla 2-0, mutta sen jälkeen hän oli ainut pelaaja kentällä. Hän oli kuin raketti.