Viikonvaihteen ylivoimaisesti puhuttanein jalkapallotapahtuma nähtiin Englannissa, Carabao Cupina tunnetun Liigacupin loppuottelussa. Manchester City kukisti rankkarikisassa Chelsean, mutta eniten kohua herätti se, kuinka takareittään satuttanut Chelsea-vahti Kepa Arrizabalaga viis veisasi Maurizio Sarrin komennoista ja kieltäytyi tulemasta vaihtoon valmentajansa auktoriteettia uhaten. Kepa jatkoi maalilla loppuun asti ja päästi käsiensä välistä verkkoon Sergio Agüeron rangaistuspotkun helponnäköisesti.

Entinen Athletic-torjuja ei kuitenkaan ole ainoa huippufutari, joka on valmentajan vaihtokäskystä kieltäytynyt. Pelaajaa kun ei sääntöjen mukaan voi pakottaa pois kentältä.

AS muistelee, kuinka itse jalkapallomaailman supertähti Lionel Messi uhmasi valmentajansa Luis Enriquen auktoriteettia ja teki ”kepat” La Liga -ottelussa neljä kautta sitten.

Oli 18. lokakuuta 2014, ja Barcelona pelasi sarjapeliä Eibaria vastaan. Luis Enrique halusi vaihtaa Messin Muniriin 15 minuuttia ennen pelin loppua. Messi oli juuri ennen haluttua vaihtoa tehnyt Barcalle loppunumeroiksi 3-0. ”Kirpun” 250. liigamaali vei hänet maalin päähän La Ligan kaikkien aikojen maalitilaston ykköspaikasta. Supertähti kuitenkin viittasi ”Lucholle” kintaalla ja pysyi uppiniskaisesti kentällä.

Barcelonan voitto näytti jo hyvin todennäköiseltä, ja päävalmentaja halusi lepuuttaa Messiä seuraavana odottavia Ajax- ja Real Madrid -otteluita varten. Messin pelihalut olivat kuitenkin liian suuret.

– Leo, Leo, tule! Tule nyt jo, älä viitsi, Luis Enriquen kuultiin huutavan kentän laidalla.

Messin vastaus oli kuitenkin antaa valmentajalleen käsimerkkejä, nostaa peukkunsa pystyyn ja lopulta kääntää tälle selkänsä. Aivan kuten Kepakin, myös Messi pelasi ottelun loppuun asti, ja Luis Enrique päätyi lopulta ottamaan kentältä argentiinalaisen sijasta Neymarin.

shek shek 🧋

@petrshek
No one cared when Messi refused to come off. Standards.

Lehdistötilaisuudessa Luis Enrique ei tapausta sen syvemmin käsitellyt, vaan totesi lähinnä ”luottavansa pelaajan tuntemuksiin”. Messin asemasta joukkueessa ei luonnollisesti syntynyt minkäänlaista keskustelua. Toisin kävi Kepan oikuttelun suhteen, sillä monien Chelsea-kannattajien mielestä baskivahti pitäisi hyllyttää ainakin joksikin aikaa pelihommista.

Kepa sai Chelsealta seuran sisäisenä rangaistuksena 225 000 euron sakot. Summa vastaa miehen viikkopalkkaa.