Barcelonan presidentin Josep Maria Bartomeun mukaan seuran aktiivisuus siirtomarkkinoilla on merkki siitä, että katalonialaiset valmistautuvat elämään ilman argentiinalaishyökkääjä Lionel Messiä.

Messi, 31, on tehnyt 664 ottelussa 581 maalia Barcelonalle. Hän on edustanut seuraa 13-vuotiaasta asti ja voittanut Barcelonan kanssa kaiken mahdollisen.

– Tiedän, että jonain päivänä Lionel sanoo, että hän jää eläkkeelle, kommentoi Bartomeu Football Daily Podcastin Guillem Balaguelle.

Messin nykyistä sopimusta on jäljellä kaksi ja puoli vuotta, mutta Bartomeun mukaan argentiinalaisen uran päättymistä ei tarvitse pelätä ”vielä hetkeen”.

Tammikuussa Barcelona tiedotti hankkineensa Ajaxin 21-vuotiaan keskikenttäpelaajan Frenkie de Jongin. Hollantilaislupaus siirtyy Barcelonaan ensi kesänä.

Bartomeun mielestä Barcelonan on jatkettava vastaavien hankintojen tekemistä, jotta seura voi jatkaa mestaruuksista taistelemista.

– Meidän on valmisteltava seuraa tulevaisuutta varten, sanoo Bartomeu, jonka presidenttikausi päättyy vuonna 2021.

– Me hankimme mahtavia nuoria pelaajia joukkueeseen, koska meidän pitää jatkaa tätä menestyksen aikakautta. Se on meidän vastuullamme.

– Minun mandaattini päättyy kahden kauden päästä, joten minun on jätettävä seura mahtavaan asemaan ja kertoa uudelle presidentille, että ”tämä on perintömme”.