Messin liigamaalien määrästä epäselvyyttä – 399 vai 400, tässä selitys kiistaan

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi nousi sunnuntaina jälleen kerran otsikoihin tehtyään Barcelonan toisen maalin 3-0 -voitossa Eibarista. Messin osuma oli argentiinalaisen 400:s La Liga -maali, ja sillä hän on kaikkien aikojen tehokkain maalintekijä jossain Top 5 -liigassa.

Vai oliko se vielä maali numero 400? Madridilaislehti Marca sekä Twitterin tilastotili Pedritonumeros ovat sitä mieltä, että maaleja on kasassa ”vasta” 399.

Mistä moinen erimielisyys sitten johtuu? Marca avaa näkemystään jutusssaan. Historiassa täytyy palata takaisin aina syksyyn 2012 saakka, ja otteluun Barcelona-Athletic Bilbao. Barca voitti ottelun maalein 5-1, ja kiistan kohteena on ottelun 2-0 -maali.

Ottelun erotuomari Antonio Mateu Lahoz antoi maalin Messille ja siten se myös kirjattiin ottelupöytäkirjaan. Näin ollen virallisissa tilastoissa Messillä on kasassa 400 osumaa. Marca on kuitenkin rekisteröinyt kyseisen maalin Athleticin Fernando Amorebietan omaksi maaliksi. Pallo meni maaliin Amorebietan jalasta, mutta avainkysymys onkin, olisiko Messin veto mennyt maaliin muutenkin? Jos olisi, maali on Messin. Jos ei, olisi oma maali oikea tuomio.

Arvioikaa itse. Videon tilanteesta voi katsoa allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä.

Hyökkääjätoveri Luis Suárez ei pikkuasioihin takerru, vaan antoi pelin jälkeen Messille ansaittua ylistystä.

– Tietysti meidän täytyy olla ylpeitä Messistä, sillä hän osoittaa suuruutensa joka viikko. Hän tekee seurassa historiaa, Suárez kehaisi AS:n mukaan.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää