Espanyol joutui jälleen kerran nöyrtymään isoveljensä Barcelonan käsittelyssä. Barcelonan derby meni Barcan nimiin puhtaasti 4-0.

Barcelona ratkaisi pelin heti avauspuoliskolla tehtyään 3-0-lukemat ensimmäiseen 45-minuuttiseen. Pelin hahmo tänään kaksi silmiähivelevää vapaapotkua upottanut Lionel Messi.

Espanyol ei ole koskaan voittanut La Ligassa Barcelonan derbyä nykyisellä Cornellà El-Prat -stadionillaan.

Ottelun kulku

Messi siirsi Barcelonan johtoon vapaapotkusta ensimmäisen vartin jälkeen. Argentiinalainen ampui 20 metristä upean kierteisen vedon oikeaan ylänurkkaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Luis Suárezille pedattiin vapaa paikka maalinedustalle ja edessä oli vain maalivahti Diego López. Uruguaylainen ampui päin ja Espanyolin maalivahti otti helpon torjunnan.

26. minuutilla Messi oli mukana Barcan illan toisessa maalissa. Argentiinalainen löysi syötöllään vasemmalta Ousmane Dembélén ja ranskalainen paukautti pienen harhautuksen jälkeen näyttävän näyttävän vedon Espanyolin maalin kattoon.

Vieraat osuivat vielä kerran avauspuoliskon loppuun. Dembélé syötti Suárezin läpi, jonka jälkeen uruguaylainen ohitti sijoituksella Lópezin pienestä pienestä kulmasta.

Messi pääsi tuplaamaan maalimääränsä toisella puoliskon 65. minuutilla jälleen vapaapotkusta. Espanyolin muuri hyppäsi liian aikaisin, jonka argentiinalaisen sijoitus leijaili virtuoosimaisesti vasempaan ylänurkkaan.

73. minuutilla Espanyol sai ensimmäistä kertaa pallon isoveljensä verkkoon, kun Oscar Duarte puski boksista pelivälineen Marc-Andre ter Stegenin ohitse. VAR tarkastuksen jälkeen selvisi, että puolustaja ohi tilanteessa paitsiossa ja maali hylättiin.

Enempää osumia ei lopulta nähty ja pisteet lähtivät 4-0-numeroilla Camp Noulle.

Barcelona jatkaa voiton myötä sarjakärjessä. Eroa Sevillaan ja Atlético Madridiin on nyt kolme pistettä.