Real Madrid ilmoitti keskiviikkona hankkineensa laitapuolustaja Ferland Mendyn Lyonista. Hän solmi Madridin kanssa kuuden vuoden sopimuksen.

Mendy, 24, on kulkenut lyhyessä ajassa pitkän tien alemmilta sarjatasoilta Ranskan A-maajoukkueeseen ja Los Blancosiin.

Vielä 21-vuotiaana Mendy oli pelannut vasta 12 sarjaottelua miesten edustusjoukkueessa, Le Havressa Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Tällä kaudella hän pelasi Lyonissa 44 ottelua, joissa hän teki yhteensä kolme maalia ja syötti yhtä monta. Lehtitietojen mukaan Real Madrid maksoi Mendystä 48 miljoonaa euroa.

– Pitää paikkaansa, että Le Havren jälkeen kaikki on tapahtunut todella nopeasti, mutta sanon aina itselleni, että sen on tapahduttava vielä nopeammin, kommentoi Mendy tammikuussa France Footballille.

Hän vietti nuorena kahdeksan vuotta Paris Saint-Germainin organisaatiossa, mutta hänet vapautettiin 15-vuotiaana, koska hänellä oli lonkassaan niveltulehdus, joka piti hänet pitkään sivussa. Hän menetti myös isänsä nuorena.

– Minulla ei ole ollut helpoin matka, se on totta, mutta en ole ikinä antanut periksi. Nyt olen tässä. Luonteeseeni kuuluu tämä palava halu menestyä. Se on aina ollut niin.

Le Havre hankki Mendyn vuonna 2013. Hän debytoi seuran edustusjoukkueessa huhtikuussa 2015 ja esiintyi ensimmäistä kertaa Ranskan pääsarjassa Ligue 1:ssä vasta toissa vuonna. Ranskan A-maajoukkueessa Mendy on pelannut neljä ottelua.