Jaime Matan kausi on ollut loistava.

30-vuotias espanjalaiskärki pelaa uransa ensimmäistä kautta La Ligassa ja on tehnyt jo 13 maalia Getafelle. Eilen Mata oli jälleen Getafen voiton takuumies iskettyään kaksi osumaa Huescan verkkoon.

Mata on tehnyt viidessä peräkkäisessä sarjaottelussa ainakin yhden maalin. Kärki on La Ligan paras debytantti. Mata on tehnyt yhden maalin enemmän kuin Rayon Raúl de Tomás ja kolme enemmän kuin Sevillan André Silva.

Espanjalaislehdet ovat vieneet Mataa jopa A-maajoukkueeseen saakka. Matalle se ei ole ollut missään vaiheessa henkilökohtainen tavoite.

– En ole suunnitellut sitä. Toivottavasti se kuitenkin tapahtuisi, Mata totesi Huesca-ottelun jälkeen.

Getafe on La Ligassa neljännellä sijalla. Mestarien liigaan edellyttävästä paikasta on jo muodostunut kauden aikana tavoite seuralle, vaikka Getafen virallinen tavoite oli säilyä sarjassa. Kausi on ollut siten valtava menestys.

– Tavoitteemme on auki ja voimme päästä siihen. Tästä lähtien on lähdettävä jokaiseen otteluun sillä asenteella, että meidän on napattava kolme pistettä. Vielä on liian aikaista puhua Mestarien liigasta tai Euroopasta ylipäätään, koska meillä on jäljellä useita otteluita samoista sijoista taistelevien joukkueiden kanssa. Menemme jalat maassa eteenpäin.