Barcelona vahvisti joukkuettaan viime kesänä, mutta yksi suunniteltu vahvistus jäi tekemättä.

Lehtitietojen mukaan Barcan piti hankkia jo viime kesänä Luis Suárezille seuraaja tai kirittäjä, mutta keskushyökkääjä jäi hankkimatta. Se on tontti, jota Barca aikoo seuraavaksi vahvistaa isolla rahalla.

Mundo Deportivo kertoo, että tietynlaista listaa on Barcelonan toimistolla laadittu, ja lehti osaa nimetä neljä nimeä, joita Barcasssa on palloteltu.

PSG:n Kylian Mbappé on ”suuri unelma”, mutta Barcelonassa ymmärretään, että 20-vuotias ranskalainen olisi mahdoton tai äärimmäisen kallis hankinta. Hyvin kalliina pidetään toistakin listalla olevaa nimeä, Tottenhamin Harry Kanea.

Kakkoskategoriassa listalla ovat Manchester Unitedin Marcus Rashford ja Internazionalen Lautaro Martínez. Erityisesti Lautaron osake on ollut tällä kaudella vahvassa nosteessa, mitä tulee Barca-pomojen näkemyksiin.

Vasta 22-vuotias Lautaro siirtyi argentiinalaisesta Racingista Interiin arviolta 25 miljoonan euron kaupassa kesällä 2018. Nyt siirtosumma kipuaisi todennäköisesti 100 miljoonan luokkaan, mutta se ei vielä sinällään karkota Barcaa apajilta.

[readmore from=Barcelona]

Kataloniassa Lautaroa on ihasteltu, koska tältä löytyy monipuolisuutta. Hyökkääjän pallokontrolli on tarpeeksi hyvä barcamaiseen pienen tilan pelaamiseen, mutta toisaalta Lautaro on voimakas ja kykenee pelaamaan kohdepelaajana. Hän on myös tarpeeksi nopea, mikä auttaa vastaisku-, laita- ja prässipelaamisessa.

Luonnollisesti on myös tärkeää, että Lautaro on alkanut osua yhä kovemmalla tahdilla maalipuiden väliin. Viime kaudella mies iski 35 ottelussa tehot 9+1, mutta tällä kaudella on jo syntynyt seitsemän maalia ja kaksi maalisyöttöä 13 ottelussa. Argentiinan maajoukkueessakin Lautaro on iskenyt 15 ottelussa tehot 9+1.