Brittilehti Telegraph kertoo, että Villarrealin uusi valmentaja Unai Emery on halukas hankkimaan joukkueeseensa vanhan suojattinsa Arsenalista, argentiinalaismaalivahti Emiliano Martínezin. Kaikki riippuu kuitenkin 28-vuotiaan Martínezin omasta halusta.

Telegraphin mukaan Martínez on halukas jatkamaan Arsenalissa, mutta vain, jos valmentaja Mikel Arteta lupaa hänelle ykkösvahdin paikan ennen Bernd Lenoa. Vielä Arteta ei ole tehnyt päätöstä siitä, kumpi torjujista saa luottoa Arsenalin sarja-avauksessa Fulhamin vieraana 12. syyskuuta.

Emery vei mukanaan Villarrealiin myös maalivahtivalmentaja Javi Garcían, joka teki läheisesti töitä Martínezin kanssa Arsenalissa. Myös tämä puhunee Villarrealin puolesta.

Mikäli Martínez maisemaa vaihtaa, kerrotaan Arsenalin olevan kiinnostunut Brentfordin maalivahti David Rayasta.

Martínez sai Arsenalissa kunnon tilaisuuden, kun Bernd Leno loukkaantui kesäkuussa. Hän loisti sekä Valioliigassa että etenkin Arsenalin mestaruuteen päättyneellä FA Cup -taipaleella. Martínez sai torjuntavuoron myös viime lauantain Community Shieldissä, jossa Arsenal kukisti Liverpoolin rankkarikisan jälkeen.

Arsenalin tilannetta mutkistavat kuitenkin taloudelliset laskelmat. Bernd Leno nauttii seurassa huomattavasti korkeampaa palkkaa. Jos Martínezista tehdään ykkösvahti, lienee seuran pakko tarjota hänelle selvästi parempaa sopimusta. Siksi taloudellisesta näkökulmasta on Telegraphin mielestä loogisempaa, jos Arsenal päätyy myymään Martínezin.

[readmore from=Villarreal]

Martínez siirtyi Arsenalin organisaatioon jo kymmenen vuotta sitten, 18 vuoden ikäisenä. Hän on kuitenkin pelannut valioliigapelejä Gunners-paidassa vasta 15, kierrettyään lainapesteillä useissa eri seuroissa.

Villarrealin nykyinen ykkösvahti on 31-vuotias espanjalainen Sergio Asenjo.