Valencia voitti lauantai-iltana ensimmäisen pokaalinsa sitten kevään 2008, kun Barcelona kaatui Villamarínilla Copan finaalissa maalein 2-1.

Kyseessä oli samalla Valencia-luotsi Marcelinon uran ensimmäinen finaali ja ensimmäinen pokaali.

Marcelino oli tammikuussa yhden tappion päässä potkuista, mutta seurajohto osoitti luottamuksensa häneen ja valmentaja nosti kevään aikana Valencian keskikastista aina Mestarien liigaan saakka, Eurooppa-liigan välieriin ja Copan mestariksi.

– Tämä on urani paras päivä. Ensimmäinen pokaalini. Valmentaja kohtaa aina ensimmäisen finaalinsa ja ensimmäisen voittonsa. Haluan kiittää pelaajia, valmennusjohtoa, kannattajia ja perhettäni. Kaikki ovat tehneet minusta maailman onnellisimman miehen, Marcelino kiitti.

– Et ikinä tiedä, milloin se ensimmäinen pokaali tulee. Jos minulta olisi kysytty tätä joulu- tai tammikuussa, olisin sanonut, että pokaalin voittaminen keväällä on epätodennäköistä. Meillä on joukkue täynnä loistavia ammattilaisia. Saimme pelata täyden stadion edessä. Tämän tunteen voi kuvailla vain he, jotka olivat täällä tänään. Kaikki iloitsimme samalla tavalla.