Valencian kausi on ollut lähtökohtiin nähden suuri pettymys.

12 sarjaottelusta on kertynyt vain kaksi voittoa, 14 pistettä ja 15. sija sarjataulukossa. Se on surkea saldo seuralle, joka pelasi loistavan viime kauden ja ylsi Mestarien liigaan saakka.

Valencian päävalmentaja Marcelino ei kuitenkaan puhu kriisistä.

– Mielestäni joukkue on siinä vaiheessa kriisissä, kun se häviää useita kertoja ja pelaa huonosti. Mielestämme me emme ole tehneet kumpaakaan. Olemme pelanneet tällä kaudella yhteensä 90 minuutin verran huonoa jalkapalloa. 45 minuuttia Espanyolia vastaan ja toiset 45 minuuttia Young Boysia vastaan. Olemme todenneet silloin julkisesti, että pelasimme huonosti emmekä olleet tasollamme, Marcelino totesi Marcalle.

Marcelino ei ole seurannut pitkään aikaan La Ligan sarjataulukkoa.

– En seuraa sarjataulukkoa. Totta puhuen siitä on jo pitkä aika, kun olen katsonut sitä viimeksi. Miksi? Koska analysoin ennemminkin tekemäämme työtä, otteluitamme ja harjoituksia. Haluan ajatella positiivisesti. Uskon, että nousemme ylös, koska joukkueessamme on sen verran suuri kilpailutilanne ja olemme parantaneet viime aikoina.

Valencia keräsi viime kaudella loistavat 73 pistettä. Tällä kaudella siitä tulee äärimmäisen vaikeaa, liki mahdotonta. Valencia on parhaillaan yhdeksän pisteen päässä tavoitteestaan, eli Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta.