Näkökulma: Malcom pelasi itselleen lisää peliaikaa – silmukka Coutinhon kaulan ympärillä kiristyy entisestään

© Kuva: Getty Images

El Clásico. Lionel Messi sivussa. Ousmane Dembélé sivussa. Malcomilla elämänsä sauma näyttää.

Siitä olisi voinut tulla ihan farssi. Ei se olisi ollut oikeastaan edes mikään ihme. Malcom kun on kuitenkin vasta 21-vuotias, siirtyi Barcelonaan vasta viime kesänä ja oli pelannut koko kauden aikana ennen keskiviikkoiltaa vain 453 minuuttia.

Mutta ei siitä farssia tullut. Tuli oikeastaan aika hyvä esitys, yllättävänkin hyvä.

Malcom pelasi 76 minuuttia, kunnes hänet vaihdettiin Carles Aleñàan. Brasilialainen oli alusta asti aktiivinen ja energinen. Hän halusi palloa ja myös uskalsi tehdä asioita pallollisena.

Konkreettiset peliteot: tasoitusmaali, kolme luotua maalipaikkaa, viisi 1v1-haastoa ja yksi hukattu läpiajo. Konkreettisiin pelitekoihin perustuvan Whoscoredin algoritmin mukaan Malcom oli ottelun paras pelaaja.

Malcom ei pelannut keskiviikkoiltana itseään Barcelona-fanien – tai valmennusjohdon – sydämiin. Se vaatii vähän enemmän. Mutta Malcom näytti, että hänkin on olemassa. Jos pelaa noin hyvin Clásicossa, päävalmentajan on pakko huomioida pelaaja jatkossa yhtenä relevanttina vaihtoehtona.

Coutinhon ahdinko syvenee

Malcomin hyvä esiintyminen El Clásicossa otettaneen iloisin mielin vastaan Barcelona-leirissä. Yksi pelaaja lienee kuitenkin yhä huolestuneempi omasta tulevaisuudestaan.

Siinä missä Malcom pelasi hyvin, samaa ei voi sanoa Philippe Coutinhosta. Coutinho pelasi juuri hiljattain yhden hyvän ottelun (Copan puolivälierien ensimmäinen osaottelu Sevillaa vastaan 30.1.), mutta sen jälkeen on taas tullut kaksi heikompaa esitystä.

Dembélén loukkaantuminen avasi Coutinholle erinomaisen näyttöpaikan, jota brasilialainen ei ole onnistunut käyttämään. Pian Dembélé palaa – ja Messikin on taas täydessä kunnossa. Miltä Coutinhon tilanne siis näyttää?

Keskikentän kolmion kahdelle ylimmälle tontille on valtavasti tunkua jo nyt. Hyökkäystriokin on Messin, Dembélén ja Luis Suárezin myötä aika kiveen hakattu. Tämän hetken tilanne on se, että Coutinho ei missään nimessä ole avauksen pelaaja, vaan hän lähtökohtaisesti istuu penkillä. Malcomin Clásico-esityksen myötä Coutinho ei kuitenkaan enää taistele isoista minuuteista Dembéléä vastaan, vaan nyt hän joutuu kamppailemaan jämäminuuteista Malcomin kanssa.

Barcelonalaismediassa mentiin mielipideteksteissä jo hieman pidemmälle: jos otteet eivät nopeasti parane, Coutinho heivataan kesällä muualle.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää