Elämä hymyili viime kesänä 20-vuotiaalle ukrainalaismaalivahdille Andriy Luninille. Ukraina voitti lähes sensaatiomaisesti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, ja Lunin valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Lunin on myös vallannut hiljalleen jalansijaa myös Ukrainan A-maajoukkueessa, ja on vahvasti ehdolla myös ensi kesän EM-joukkueeseen. Seurajoukkueura polkee kuitenkin pahasti paikoillaan.

Real Madrid hankki Luninin kesällä 2018 Zorya Luhanskista. Kuten tiedetään, on Los Blancosissa pelannut maailman eliittivahdit Thibaut Courtois ja Keylor Navas, joten on loogista, että lupaavakaan torjuja ei hevillä peliaikaa Realissa saa. Siksi Lunin onkin lainattu sekä viime kaudella että tällä sesongilla La Liga -kilpailijoiden riveihin. Silti sekä Luninin että Realin odotusarvo lainapestejä kohtaan lienee ollut paljon nähtyä korkeammalla.

Viime kauden lainaseurassaan Leganésissa Lunin sai pelata koko kauden aikana seitsemän ottelua, joista viisi La Ligassa. Tällä kaudella tilanne on ollut vielä surkeampi. Lunin lainattiin kesällä Real Valladolidiin, mutta hän on istunut vaihtopenkillä kauden jokaisessa ottelussa.

AS:n mukaan Real Madrid harkitseekin nyt vakavasti lainasopimuksen päättämistä ennen aikojaan, jotta Luninille voitaisiin etsiä tammikuussa uusi lainaseura. Lainapestissä ei tiettävästi ole mitään purkupykälää, mutta Valladolidin ei uskota asettuvan poikkiteloin, jos Real tähän ratkaisuun päätyy. Suhteet suurseuraan halutaan pitää hyvinä tulevaisuuden lainojen varalta.

[readmore from=Lunin-Andri]

Samanlainen ratkaisu on harkinnassa myös Javi Sánchezin kohdalla. Toppari on niin ikään lainattu täksi kaudeksi Valladolidiin, mutta hänkään ei ole pelannut vielä minuuttiakaan. Realin ratkaisu kummankin kohdalla riippuu siitä, löytyykö kummallekin peliaikaa lupaava uusi lainaseura.

Real Madridin kolmas Valladolidiin lainaama pelaaja, 22-vuotias Jorge de Frutos saanee jatkaa Valladolidissa kauden loppuun saakka. Laitalinkki ei myöskään kuulu vakioavaajiin, mutta on osoittanut lupaavia otteita vaihdosta kentälle päästyään.