Filipe Luís kuuluu Atléticon seurahistorian parhaiden laitapuolustajien joukkoon.

Nykyään Flamengoa edustava Filipe pelasi Atléticossa yhteensä kahdeksan vuoden aikana 333 ottelussa. Filipe voitti seurassa muun muassa La Ligan, Copan ja kahdesti Eurooppa-liigan.

AS haastatteli 35-vuotiasta Filipeä, joka on edelleen hyvin tyytyväinen Atléticon mestaruudesta. Filipe kertoi olevansa edelleen aktiivisesti tekemisissä Diego Simeonen kanssa, vaikka ura Atléticossa päättyi kaksi vuotta sitten.

– Olen hyvin onnellinen Atléticon mestaruudesta. Minulla on siellä paljon ystäviä. Ehdin jo hetken epäillä, voittaako Atlético sittenkään mestaruutta. Puhun paljon Simeonen kanssa. Kirjoitan hänelle aina, kun minulla on aikaa. Hän on ollut hyvin tärkeä henkilö urallani. Olin valtavan onnellinen nähdessäni hänet voittamassa jälleen mestaruutta Atléticon kanssa. Olen hyvin ylpeä urastani Atléticossa ja on hienoa nähdä, missä tilanteessa seura on.

Filipe pitää Simeonea esimerkkinään.

– Atléticossa pelaaminen on hyvin vaikeaa. Seura valitsee sinut monien vaihtoehtojen joukosta. Vain parhaat pääsevät sinne. Atlético valitsee tarkkaan pelaajat heidän ominaisuuksien perusteella ja sen vuoksi arvostan uraani siellä entistä enemmän. Simeone on päivittäinen esimerkki minulle. Simeone haluaa voittaa aina ja tekee sen eteen jatkuvasti töitä. Vain sillä tavalla voi menestyä.