Barcelonan pelaajalegenda Xavi uskoo, että Joachim Löw olisi hyvä päävalmentaja hänen entiselle seuralleen.

Löw, 61, ilmoitti taannoin, että hän jättää Saksan maajoukkueen ensi kesän EM-kisojen jälkeen, vaikka hänen sopimuksensa ulottuu ensi vuonna pelattavaan MM-turnaukseen. Hän aloitti Saksan apuvalmentajana vuonna 2004 ja on toiminut maajoukkueen pääkäskyttäjänä vuodesta 2006 lähtien. Löwin alaisuudessa Saksa voitti maailmanmestaruuden 2014.

Qatarilaista Al Saddia luotsaavaa Xavia, 41, on myös huhuttu Barcelonan seuraavaksi päävalmentajaksi, mutta hän kehui Suddeutsche Zeitungin haastattelussa saksalaista kollegaansa.

– Hän on luksusvalmentaja. Hän halusi pelata spektaakkelimaista, hyökkäävää jalkapalloa ja sitten hän voitti sillä maailmanmestaruuden, sanoi Xavi Goalin mukaan.

– Saksa on kehittänyt erilaisen tavan ymmärtää jalkapalloa, ja se tuo minulle vahvasti mieleen Espanjan ja Barcelonan.

Xavilta kysyttiin, miksi Löw sopisi juuri Barcelonaan.

– Hänen lajiymmärryksensä ja luonteensa takia, kuului vastaus.

Saksalaislehti Bild kertoi aiemmin tällä viikolla, että Löw opiskelee parhaillaan espanjan kieltä. Hän on viimeksi valmentanut seurajoukkuetta kaudella 2003-04 itävaltalaisessa Austria Wienissä.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ainakaan Barcelona ei ole vaihtamassa valmentajaa lähiaikoina. Uutisoimme tällä viikolla TV3:n tietojen pohjalta, että Barcelonan uusi puheenjohtaja Joan Laporta piti päävalmentaja Ronald Koemanin kanssa palaverin, jossa hän kertoi, että seurajohto toivoo hollantilaisluotsin jatkavan joukkueen peräsimessä myös ensi kaudella.